1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bakan Arslan Kars’ta
‘Çinli Turist’ Gözetim Altına Alındı

‘Çinli Turist’ Gözetim Altına Alındı

Turizm kenti Kars’ın en işlek caddelerinden birindeki otelde konaklayan Çinli turist gözetim altına alındı. 

A+A-

Turizm kenti Kars’ın en işlek caddelerinden birindeki otelde konaklayan Çinli turist gözetim altına alındı. 

PolitiKARS'ın ajanslardan derlediği bilgilere göre, Kars'ta Covid-19 önlemleri çerçevesinde bir hastanede gözetim altına alınan ve hastalık belirtisi göstermeyen Çinli bir turist, 14 gün izole edilmesi amacıyla Erzurum'a gönderildi.

Çin'de ortaya çıkan Covid-19 salgını öncesi gezmek amacıyla Türkiye'ye geldiği belirtilen ismi açıklanmayan Çinli bir erkek turist, salgının ortaya çıkmasının ardından ülkesine uçuşlar durdurulunca Çin'e dönemedi.

Kars'a bir kaç gün önce geldiği belirtilen ve bir otelde konaklayan kişinin durumu görevlilerce polise bildirildi. Otele gelen ekipler ile özel kıyafetli Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Servis görevlileri de hastalık ihtimaline karşın maske takıp gerekli önlemleri alarak turisti bir ambulansa aldı.

Turist daha sonra götürüldüğü Kars Harakani Devlet Hastanesi'nde bir süre gözetim altında tutulup test yapılması amacıyla numuneler alınarak, gerekli kontrolleri yapıldı.

Hastalık belirtisi göstermediği öğrenilen turist ardından ambulans ile Erzurum Aşkale Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Söz konusu turistin burada 14 gün süreyle izole edilip sağlık durumunun takip edileceği öğrenildi.

Bu kişinin otelden alınıp hastaneye taşınması sürecinde polis ekipleri de tedbir amacıyla vatandaşları yanına yaklaştırmadı.

cinli.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.