1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Allahuekber Dağları'na Tırmanış Başladı
Karsta Cezaevlerinde Türkü KONSERİ

Kars'ta 'Cezaevleri'nde Türkü KONSERİ

Kars Açık ve Kapalı Cezaevlerinde Halk Müziği Konseri ve Belge Dağıtım Töreni düzenlendi.

A+A-

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Ceza İnfaz Kurumları’nda bulunan hükümlü ve tutukluların moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla, Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda Türk Halk Müziği Konseri, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da Türk Halk Müziği Konseri ve Belge Dağıtım Töreni düzenlendi.

Kars Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan Türk Halk Müziği Konserine, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Çağlayan, Lutfi Güner, İdris Turgut, Kerem Tonğa,Yasemin Ejder, Osman Çakır, Kurum Müdürü Vekili Erdoğan Avkar, Kurum 2’nci müdürleri Mustafa İbiş, Tunay Özdemir, Kurum Öğretmeni Murat Önalan, Kurum Psikologu Ayhan Saygılı, Kurum personeli ve Hükümlüler katıldı.

Öğretemen Murat Önalan, Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda uygulanan eğitim ve öğretim proğramları ve iş ve meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında katılanlar bilgi verdi.

Daha sonra Arya Müzikevi ses ve saz sanatçılarının icra ettiği şarkı ve türkülerle proğrama devam edildi. Hükümlüler şiirleriyle, fıkralarıyla, türküleriyle konsere renk kattı. Halaylarıyla konsere eşlik eden hükümlüler gönüllerince eğlendiler.

Kars Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan etkinliklere Vali Vekili Murat Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek katıldı.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, kurumda uygulanan eğitim ve öğretim proğramları ve iş ve meslek edindirme kursları ile sosyal ve kültürel faaliyetlerin hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasında ve iyileştirme çalışmalarında önemli olduğunu söyledi.

Programda hükümlülerden Tuncer Artantaş'ın okuduğu “Kaybederken Kazanmak” isimli şiir katılımcıların beğenisini kazandı.

Daha sonra 2010–2011 Eğitim ve Öğretim Dönemi sonunda Açık İlköğretim Okulu, Açık Öğretim Lisesi, 1. ve 2. Kademe Okuma-Yazma Kursları ile mesleki kursları başarıyla tamamlamış hükümlü ve tutuklulara kurs bitirme belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.