1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars | Karla Karışık Yağmur ve Kar Bekleniyor
Kars'ta Bir Garip İhale UYGULAMASI

Kars'ta Bir Garip İhale UYGULAMASI

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapılacak 'Kars Eski Kurşunoğlu İlköğretim Proje İşi' ile ilgili ciddi iddialar ortaya atıldı.

A+A-

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından ihalesi yapılacak “Kars Eski Kurşunoğlu İlköğretim Okulu Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Proje İşi” ile ilgili ciddi iddialar ortaya atıldı.

İhalesi 21 Şubat’ta yapılmak istenen ancak, komisyon tarafından iptal edilen “Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Proje İşi,” 12 Mart Pazartesi (yarın) günü saat 14.00’te belli istekliler arasında davet yöntemi şeklinde yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

İhale ve ihale yöntemi konusunda iddialarda bulunan Ark Mimarlık ve Mühendislik sahibi Mimar Ali İhsan Alınak’ın iddialarını somut delillere dayandırarak ihaledeki keyfi tutumun giderilmesinin sağlanmasını istediklerini söyledi.

Alınak, 17 Şubat’ta Kars Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne vermiş oldukları dilekçenin cevabının ise malumun ilanı şeklinde olduğunu söyleyerek, dilekçelerinde şu ifadelere yer verildi: “Kars Merkez Ortakapı Mahallesi Atatürk Caddesi İbrahim Gökçe Sokak’ta bulunan 1991 yılında faaliyete başlayan ve çalışmaları devam eden “Ark Mimarlık ve Mühendislik” ofisiyiz. Bölgenin en eski ve köklü mimarlık, mühendislik, danışmanlık hizmetleri ile beraber bilgi birikimi ve tecrübesine sahibiz.

Kurumunuzca, ihalesi 21 Şubat 2012 saat 14.00’te yapılacak olan “Kars Eski Kurşunoğlu İlköğretim Okulu Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon Proje İşi” belli istekliler arasında davet yöntemi şeklinde yapılacağı bilgisine ulaşmış bulunmaktayım. 35 katılımcı firmaya gönderilen listede Kars’tan hiçbir “proje ofisi” veya “mimar” davet edilmemiştir. 21 yıllık meslek tecrübemiz içinde onlarca tarihi eser ile ilgili çalışma ve uygulama tecrübemiz görmezden gelinmiştir.

Mimarlar Odası kayıtları, Vergi Dairesi ve Belediyeler ile Özel İdare kayıtlarındaki proje yapabilirliğimiz ile ilgili kayıtların dikkate alınmasını; yanlışlığın düzeltilerek, ön yeterlilik listesine eklenmemizi ve davet edilmemenizi talep etmekteyiz.”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vekili Yılmaz Karadağ imzalı dilekçeye cevap yazısında ise, Kültür Bakanlığı’nın internet sitesinde bulunan 158 firma arasından 35 firmanın davet edildiğinin belirtildiği ifade edildi.

Mimar Ali İhsan Alınak, ihalenin keyfiyet amacı güttüğünü ileri sürerek, “Kars Valiliği, Kamu İhale Kurumu (KİK) ve Kars Cumhuriyet Savcılığı’nın bunu ihbar kabul edip aşağıda belirttiğim iddiaları cevaplamasını istemekteyim” dedi.

Ali İhsan Alınak, iddialarını şöyle sürdürdü:

1.İhaleye davet edilen 158 firmanın içinden 35 firmanın nasıl seçildiğinin belirtilmesi ve açıklanması,

2.Kars ve çevresinde Koruma Kurulları ve belediyeler nezdinde yapılan projelerin bu listedeki firmalar dışında yapılıp yapılmadığının tespit edilip edilmediğini,

3.Kars’ta faaliyet gösteren yaklaşık 10 mimarlık ve mühendislik ofisinin devre dışı kalmasına yönelik bu uygulamanın, ihaleyi herhangi bir firmaya vermek konusunda amaç olup olmadığının belirtilmesini,

Kars’ta “vergi rekortmeni” bir ailenin üyesi olarak; “rekabetten uzak bırakılmamızın ve bu haksızlığın herhangi bir siyasi sebebinin olup olmadığının açıklanmasını yetkililerden beklemekteyiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.