1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Kaz' Güzellik Yarışması
Karsta Azerbaycan Şehitleri ANILDI

Kars'ta Azerbaycan Şehitleri ANILDI

Azerbaycan'ın Kars Konsolosluğu tarafından '20 Ocak Şehitleri'ni Anma Programı' düzenlendi.

A+A-

Azerbaycan’ın Kars Konsolosluğu tarafından '20 Ocak Şehitleri’ni Anma Programı' düzenlendi.

20 Ocak 1990'da Azerbaycan’da yaşanan olayları ve hayatını kaybeden insanları anmak amacıyla düzenlenen program, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'nda düzenlendi. Törende, katliamın görüntüleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara izlettirildi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, burada yaptığı konuşmada, Sovyet ordusunun 19 Ocak gecesi Bakü'ye girerek sivil halkı katlettiğini anımsatarak, 20 Ocak olaylarının Kars halkı tarafından da kınandığını söyledi.

Kars halkının o dönemde meydanlara inerek olayları protesto ettiğini ve olayın suçlularının bulunmasını istediğini belirten Süleymanov, "Bu olaylar bize gurur hissi veriyor" dedi.

Süleymanov, bugünün kaderli, ağrılı ve acılı bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Daha sonradan Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasında bu olay etkili oldu. Bilim adamlarımız ve aydınlarımız bu ağrılı ve acılı günün aynı zamanda şerefli bir gün olduğunu söylüyor. O zaman silahsız Azerbaycan halkı Sovyet ordusu tarafından şehit edildi. Şehitler versek de acılar yaşasak da bu olaylardan bir sene sonra biz bağımsızlığımıza kavuştuk. Sovyet ordusu şehre girdiği gibi vahşice insanları katletmeye başladı. Arabalarında, otobüslerinde giden insanlara, evlerinde oturan insanlara da ateş açtı. Sonuçta silahsız 147 kişi vahşice katledildi 744 kişi yaralandı."

Törene, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, Jandarma Alay Komutan Vekili Kurmay Albay Murat Koçyiğit ve Kars Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Durmuş ile Azerbaycan'dan vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.