1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars İl Genel Meclisi'nde Seçim.. DEM Partili Özgür Katanalp Kazandı
Karsta Aşıklar İçin Otağ AÇILDI

Kars'ta Aşıklar İçin Otağ AÇILDI

Kars'ta, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) katkılarıyla 'Aşıklar Otağı' açıldı.

A+A-

Kars'ta, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) katkılarıyla ''Aşıklar Otağı'' açıldı.

Kars Halk Ozanları Aşık Şenlik Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Günay Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte aşıklık geleneğinin devam etmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yıldız, ''Aşıklık geleneğimizin devam etmesi ve yok olmaması biz aşıklar olarak hepimizin dileğidir. Bu mutluluğu herkes bugün burada tatmaktadır. Bu mekan çok eski bir mekan ama bu binanın içerisinde çok yeni şeyler olacak. Kültürümüze, gençliğimize ve üniversitemize büyük katkılar sunmayı, yeni aşıklar yetiştirmeyi düşünüyoruz. Kars'ta, asırlardan beri süre gelen aşıklık geleneğini sonsuza kadar sürdürmek istiyoruz. Bunu da tüm halk ozanı arkadaşlarımızla birlikte devam ettirmeye karar verdik'' diye konuştu.

Açılışın şehitlerin yası nedeniyle sazlı sözlü olmadığını anımsatan Yıldız, şunları kaydetti: ''Tüm ülkemizi yasa boğan hain saldırıda 13 askerimiz şehit oldu, 7 askerimiz yaralandı. Bu nedenle hepimizin içi yandı. Çünkü bizler Türkiyeli'yiz ve hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Türkiye'nin neresinde bir ana ağlasa bizim de yüreğimiz yanar. Biz de bu acı nedeniyle sazlarımızı bugün kılıflarından çıkarmayacağız. Bu nedenle açılışımıza gelenleri sazsız karşılayalım dedik.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.