1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kars'ta 'Anne Oteli' UYGULAMASI
Karsta Anne Oteli UYGULAMASI

Kars'ta 'Anne Oteli' UYGULAMASI

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi'nde açılan 'Anne Oteli' doğum öncesi ve sonrası hastanede kalacak annelere rahat konaklama imkanı sağlayacak.

A+A-

Kars Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesi'nde açılan "Anne Oteli" doğum öncesi ve sonrası hastanede kalacak annelere rahat konaklama imkanı sağlayacak.

Kars Valisi Eyüp Tepe, anne otelinin açılışında yaptığı konuşmada, hayata geçirilen bu tür projelerin Türkiye'nin sosyal devlet olma yolunda attığı kararlı adımların bir göstergesi olduğunu söyledi.

Sosyal devlet olmanın gereği olarak ülkede yaşayan herkese hizmet götürdüklerini belirten Tepe, "Bu hafta bir rehabilitasyon merkezinde bir fitnees salonunun açılışını gerçekleştirdik. Engelli ve engelsiz herkese hizmet götürüyoruz. Bugün de burada hastanemizde anne otelimizi açıyoruz. Umarım bu otelimiz hayırlı olur. Karslı hemşehrilerimize daha güzel hizmet imkanı verilmiş olur. Hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Hastane başhekimi Yunus Yılmaz da anne otelinin içinde tek kişilik yatak, lavabo ve televizyon bulunduğunu ifade ederek, odalarda bir otel odasında bulunması gereken her şeyin olduğunu söyledi.

Otelde kalacak anne ve anne adaylarından ücret talep edilmeyeceğini ifade eden Yılmaz, "Burada 3 öğün yemek vereceğiz. Bu hastaneden 2 yıl sonra yeni bir hastaneye taşınacağız. Anne oteli projesi yeni bir proje. Hastanelerde yeni kuruldu. Yeni hastanemizin projesine bu oteli de dahil ettireceğiz. Uygulamanın devamını getireceğiz" diye konuştu.

Vali Tepe, daha sonra açılışını yaptığı anne otelini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.