1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars İl Genel Meclisi'nde Seçim.. DEM Partili Aday Kazandı
Karsta Anma Etkinlikleri DÜZENLENECEK

Kars'ta Anma Etkinlikleri DÜZENLENECEK

Uluslararası Harakani'yi Anma Etkinlikleri 11-12-13 Ekim tarihleri arasında Kars'ta yapılacak.

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Uluslararası Harakani’yi Anma Etkinliklerinin 11-12-13 Ekim tarihleri arasında Kars’ta yapılacağını ve 155 ülkeden bilim adamının bu etkinliğe katılacağını belirtti.
Vali Kara, bu yıl ilk olarak Valilik ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) işbirliği ile Uluslararası Harakani’yi anma etkinliklerinin de organize edileceğini, 3 gün sürecek olan etkinlikler için 155 ülkeden bilim adamı çağrıldığını bunların 145’inin programa katılacaklarını belirttiklerini söyledi. 11-12-13 Eylül’de icra edilecek olan bu etkinliğin Harakani’yi tanıtma anlamında çok önemli bir organizasyon olacağını ifade eden Vali Kara, Harakani Sofrasının kurulacağını ve 3 gün boyunca günde 2 bin kişiye öğlen vakitlerinde Evliya Camii bahçesinde kurulacak olan çadırlarda yemek verileceğini belirterek, “Bilindiği gibi tarihte iki önemli sofra vardır. Birisi Halil İbrahim Sofrası diğeri Harakani Sofrasıdır. Bilindiği gibi Harakani’nin bu konuda, “Her kim bu eve gelirse ekmeğini verin adını/dinini sormayın; zira Ulu Allah’ın dergahında ruh taşımaya layık olan herkes, elbette Ebü’l Hasan’ın sofrasında ekmek yemeye de layıktır.” Sözü de oldukça önemlidir.” diye konuştu. Vali Kara ayrıca tasavvuf sanatçısı Ahmet Özhan’ın da Tasavvuf konseri vereceğini, Genç Kafkars Tiyatro Kulübünün Necip fazıl Kısakürek’e ait “Kanlı Sarık” oyununu sahneleyeceğini, Nihat Hatipoğlu’nun da Harakani Kültür Merkezi’nden canlı yayın yapacağını söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.