1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tarık Akan’ın İsmi Bodrum’da Yaşayacak
Karsta 75 Bin Öğrenciye 75 Bin FİDAN

Kars'ta 75 Bin Öğrenciye 75 Bin FİDAN

'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında uygulanan '75 Bin Fidan, 75 Bin Can' projesi kapsamında fidan dikimi yapıldı.

A+A-

"Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında uygulanan '75 Bin Fidan, 75 Bin Can' projesi kapsamında fidan dikimi yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca ortaklaşa hayata geçirilen "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce uygulanan '75 Bin Fidan, 75 Bin Can' projesi kapsamında Merkez Esenkent Köyü İlköğretim Okulu'nda fidan dikimi yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende fidanlar toprakla buluştu. Vali Eyüp Tepe, her çocuğunun bir fidan olduğunu söyledi.

Tepe; "Her çocuğumuzun bir fidan oluğunu asla unutmayalım. Yapmış olduğumuz formül akıllarda kalacak bir formül gerçekten. 70 bin evladımıza, 70 bin fidan dikilmesi gerçekten çok anlamlı, güzel bir slogan.Biz bunu her sene yaptığımız takdirde Kars'ımızın ağaçlandırılacak çok güzel yerleri var. Çok güzel bölgeleri var. Dolayısıyla bizde inşallah buradan ayrıldığımız takdirde ayrıldığımız zamanda biz buralarımızı yeşillendirmiş olacağız" dedi.

Daha sonra okul bahçesinde önceden kazılmış çukurlara fidanların dikimi yapıldı. İlk fidanı Vali Eyüp Tepe dikti. Ardından Milli Eğitim ve Orman Su İşleri Müdürleri birer fidan dikti. Kalan fidanların ise dikimini öğrenciler gerçekleştirdi.

Fidan dikimin ardından Vali Eyüp Tepe ve beraberindekiler okul bahçesinde köylülerle birlikte oturarak çay içti. Vali Tepe, bir süre köylülerle köyün sorunlarıyla ilgili görüştü. Vali ve beraberindekiler köyden ayrılarak kent merkezine döndüler.

Esenkent İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikme törenine Vali Eyüp Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Orman ve Su İşleri İl Müdürü Rahim Tanışır, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Benzer Haber...

Türkiye Noterler Birliği Hatıra Ormanı

Kars’ta görev yapan Noterlerin katkılarıyla Türkiye Noterler Birliği adına Kars’ta bir "hatıra ormanı" yaptırılması talebi sonucunda fidanlar bugün toprakla buluşturdular.

Kars Susuz Karayolu üzerinde Açık Cezaevi mevkiin de 20 dekar ağaçlandırma sahasına yaklaşık 4 bin adet fidan dikimi yapıldı. Düzenlenen törene Kars Valisi Eyüp Tepe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan, Orman ve Su İşleri İl Müdürü İbrahim Tanış, öğrenciler ve basın mensupları katıldı. Yapılan törende açılış konuşmasını yapan Noter Fatma Çağlayan özetle “Ekonomik değeri büyük olan ormanlar, en değerli doğal kaynaktır.Onları çoğaltmak en büyük görevimizdir diye düşünüyorum” dedi devamla Kars Noterleri olarak Kars’ta kalıcı bir değer bırakmak amacıyla Türkiye Noterler Birliği adına hatıra ormanı yaptırmaya karar verdiklerini, bu amaçla kendilerine katkıda bulunan ve ayrıca törene katılan herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

Ardından Kars Valisi Eyüp Tepe bir konuşma yaptı. Vali Tepe, ağaçlandırma ve çevre bilinci yaratılmasında bu tür organizasyonların önemli olduğunu, böyle bir çalışma yaptıkları için Kars Noterleri ve Noterler Birliğine teşekkür ettiğini belirtti.

Törenin ardından tahsis edilen 20 dekarlık alana başta Vali Eyüp Tepe olmak üzere fidan dikimi yapılarak can suyu verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.