Kars'ta 10 Öğrenci Serbest BIRAKILDI

Kars'ta 10 Öğrenci Serbest BIRAKILDI

Kafkas Üniversite'nde çıkan olaylarda gözaltına alınan 10 öğrenci Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

A+A-

Kafkas Üniversite'nde çıkan olaylarda gözaltına alınan 10 öğrenci Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

DİHA'nın haberinde, Kars Kafkas Üniversitesi'nde Ülkü Ocakları'na bağlı öğrencilerin saldırılarını protesto etmek isteyen Kürt öğrenciler, kantin çalışanları, güvenlik görevlileri ve polislerin saldırısına maruz kalmıştı.

Olaylarda 4'ü ülkücü 10 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 10 öğrenci bu sabah İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Öncesi

Kars'taki olaylarda 10 kişi gözaltına alındı

Kafkas Üniversitesi'nde ülkücü grupların Kürt öğrencilere saldırması sonucu başlayan olaylarda  6'sı Kürt öğrenci olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı. 

Yaşananlara ilişkin bilgi veren BDP Kars Milletvekilli Mülkiye Birtane, 2 gündür Kafkas Üniversitesi'nde ülkücüler ile Kürt öğrencileri arasında kavgalar olduğunu belirterek, bugün sabah saatlerinde yine bu durumu protesto etmek isteyen Kürt öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında yaşanan tartışmanın ardından polislerin müdahale ettiğini söyledi. Gerginliğin sona ermesi için Kars Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü aktaran Birtane, "Şuanda kent merkezinde olaylar yatışmış durumda. Polisler herhangi bir gerginlik çıkmaması için çarşı merkezini kontrol altına almış durumda. Biz durumu takip ediyoruz" dedi. Birtane, olaylardan dolayı 4 ülkücü öğrenci ve 6 Kürt öğrenci olmak üzere toplam 10 öğrencinin gözaltında olduğunu belirterek, yaşanan yumruklu, taşlı, sopalı kavgada ise çok sayıda öğrenci hafif yaralı olduğunu belirtti. Birtane, şuan kentte herhangi bir gerginliğin söz konusu olmadığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.