Karslı Okuma Salonu Öğrencileri ANİDE

Karslı Okuma Salonu Öğrencileri ANİ'DE

Kars Merkez Okuma Salonu öğrencileri, Ani harabelerinin şehre uzaklığını merak edince öğretmenleri tarafından düzenlenen gezi ile merakları giderildi.

A+A-

Kars Merkez Okuma Salonu öğrencileri, Ani harabelerinin şehre uzaklığını merak edince öğretmenleri tarafından düzenlenen gezi ile merakları giderildi. Öğrenciler 5 bin yıllık tarihle yüzleşirken Ani’nin şehirlerine çok uzak olmadığını söylediler.

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) tarafından Sosyal Desteleme Projesi (SODES) kapsamında, Kars Merkez ve 8 ilçede faaliyet yürüten Okuma Salonlarında eğitim gören öğrenciler düzenlenen Ani Ören yeri ziyareti ile ilk defa tarihi şehri görme imkanına kavuştular. İl genelinde ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının bulunduğu Okuma Salonlarındaki öğrenciler sıklıkla adını duydukları Ani Harabelerini merak ettiklerini ve bu meraklarını öğretmenlerine sordukları sorularla gidermeye çalıştıklarını söyleyerek düzenlenen gezi ile bu meraklarını gözleriyle görerek de gidermenin heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

Öte yandan düzenlenen geziyle 250 öğrenci Ani Harbelerini tanıma fırsatı bulurken, öğretmenlerinin hazırlamış oldukları piknikle de doyasıya eğlendiler.

Öğrencilerin eğitimin yanında sosyal yönden de desteklenmesinin amaçlandığı etkinliklerin devam edeceğini etkinlikte keyifli saatler yaşayan öğrencilerin çoğunun, hayatlarında ilk defa bir geziye katıldıklarını belirten Okuma Salonları sorumlusu Yusuf Bakar, bu tür etkinliklerin öğrenciler üzerindeki etkisine dikkat çekti. Bakar, amaçlarının çocukları sokaktan kurtararak onları iyi bir geleceğe hazırlamak olduğunu kaydetti.

KARSİAD Genel Sekreteri Cengiz Kaya ise öğrencilerin 9 Haziran’da düzenlenecek SBS öncesi böyle bir etkinlikle stres atıklarını, verilen eğitimin yanında sosyal etkinliklerinde toplumla bütünleşmesinde çocuklarına katkı yaptığını kaydetti.

KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci’de eğitim ve sosyal anlamda yapılan her türlü faaliyetin destekçisi olacaklarını belirtti. Eğitimin önemine değinen Dereci, “Bu öğrencilerin Kars'ımıza ve ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmesi adına üzerimize düşen neyse yerine getirmeye gayret edeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.