1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış’ta Doğal Arıtma Tesisi
Karslı Besiciler Ankarada Çare PEŞİNDE

Karslı Besiciler Ankara'da Çare PEŞİNDE

Türkiye'ye ithal et gelmesi sonrasında hayvancılık sektörünün bittiğini belirten Karslı 60 besici hayvancılık sorunlarını dile getirmek için Doğu Kars'a ait bir otobüsle Ankara'ya hareket ettiler.

A+A-

Türkiye’ye ithal et gelmesi sonrasında hayvancılık sektörünün bittiğini belirten Karslı 60 besici hayvancılık sorunlarını dile getirmek için Doğu Kars’a ait bir otobüsle Ankara’ya hareket ettiler.
Kars Ticaret Borsası Başkan yardımcısı Metin Durmuş, besiciler Bahattin Çakırca, Mürsel Güzeldere’nin de aralarında bulunduğu 60 besici Ankara’ya hareket öncesinde KHA’nın korularını cevapladılar.

Besiciler, ithal etin Türkiye’ye girmesiyle birlikte hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyleyerek, Türkiye’nin hayvan ihtiyacının yaklaşık yüzde 40’ını karşılayacağını ileri sürdüler.
Mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Başbakan ile Tarım Bakanıyla görüşme yapacaklarını ifade eden besiciler, Türkiye’nin ithal ete ihtiyacı olmadığını, ithal et nedeniyle hayvanlarının para etmediğini ve besledikleri hayvanların ellerinde kaldığından sıkıntı yaşadıklarını ileteceklerini söylediler.
Besiciler, “Başbakanımızdan ve Tarım Bakanımızdan bir tek şey istiyoruz; Elimizdeki hayvanları satsın. Türkiye’deki ete sakat et deniliyordu. Şu anki ithal etin sakat et olduğunu düşünüyoruz ve bu et fiyatı oldukça yüksek. Türkiye’ye ithal etin gelmesi tüm köylü ve besicileri mağdur etmiştir. Sorunlarımızı dile getirmek üzere Ankara’ya gidiyoruz” şeklinde konuştular.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.