1. HABERLER

  2. Kars Belediyesi'nde MUSA BEY Krizi
Karslı 200 Öğrenci Trabzon'a GİTTİ

Karslı 200 Öğrenci Trabzon'a GİTTİ

Karslı öğrenciler 'Gönül Projesi' kapsamında Trabzon'a hareket etti.

A+A-
Karslı öğrenciler 'Gönül Projesi' kapsamında Trabzon'a hareket etti.
Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonu ve Turkcell sponsorluğunda eğitime yüzde 100 destek proje kapsamında ilköğretim 7’inci ve 8’inci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim 9’uncu ve 10’nuncu sınıf öğrencilerinin ülkemizin doğusu ile batısı arasındaki tarihi , kültürel ve sosyal yönlerini tanıyarak kardeşlik duygularını sağlamak için düzenlenen ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Karslı 200 öğrenci Trabzon’a gönderildi.


Hükümet Konağı önünde yapılan programa Vali Yardımcısı Murat Demirci, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Gökhan Altun, Camelettin Güven, Yener Kaya, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
Vali Yardımcısı Murat Demirci, öğrencilerin Trabzon’nda yeşil ile mavinin güzelliklerini göreceklerini söyledi.
Vali Yardımcısı Murat Demirci; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Gönül Köprüsü’ Projesi kapsamında yaklaşık 200 öğrencimiz Trabzon ilini gezecek. Bildiğiniz gibi Gönül Köprüsü projemiz 2008 yılında başladı. 3 yıldır devam eden bir proje 2008 ve 2009 yıllarında çok güzel illerimizden öğrencilerimiz geldi. Proje kapsamında özellikle öğrencilerimizin yeni yerleri görmeleri, yeni yerleri tanımaları, yeni kültürlerle bağdaşmaları çok önemli Trabzon ilimiz bu anlamda Kars’tan çok farklı öğrenilmesi gereken illerden bir tanesidir" dedi.
YEŞİL İLE MAVİNİN BÜTÜNLEŞTİĞİ YER
Vali Yardımcısı Murat Demirci, Karslı öğrencilerin bir çoğunun ilkkez göreceği Trabzon’un yeşille mavinin bütünleştiği eşsiz yerlerden biri olduğunu ifade etti.
Vali Yardımcısı Demirci; “Trabzon’a vardığınız zaman göreceksiniz. Orada iç turizme ve dış turizme hitap eden cazibe merkezi olarak kabul ettiğimiz Sürmene Manastırı var. Uzun göl var orada. Çok farklı coğrafi iklimlerle karşı karşıya kalacaksınız. Ülkemizin güzelliklerini yakından göreceksiniz. Çünkü orası yeşil ile mavinin buluştuğu kent olarak addediliyor. Orada Kars’ta olmayan deniz var, çok eski bir yerleşim yeri Trabzon. Osmanlıda şehzadeler şehri olarak kabul gören değişik bir kent. Bunları görmenin hazzını yaşayacaksınız” diye konuştu.
Daha sonra öğrenciler otobüslere bindi. Otobüsler Kars merkezde Trabzon’a hareket etti. Öğrenciler Trabzon’da 5 gün kalacak. İlk 3 gün Trabzon’un tarihi , turistik ve doğal güzellikleri gezilerek görülecek. 2 günde öğrenciler mihmandar aileleriyle tanışacaklar. Öğrenciler 6 Temmuz 2010 günü Kars’a dönecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.