1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ın Kurtuluş Bayramı KUTLANDI
Karsın Kurtuluş Bayramı KUTLANDI

Kars'ın Kurtuluş Bayramı KUTLANDI

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü sade törenlerle kutlandı.

A+A-

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü sade törenlerle kutlandı.

Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Bozkuş, tarihin her döneminde şanlı mücadeleler veren Karslıların, 1918 Mondros Mütarekesi'nden sonra ordu desteğinden mahrum ve kendi kaderleriyle baş başa kalarak, engin vatan sevgisiyle mücadelelerine devam edip başarılı olduklarını söyledi.

Karslıların, 30 Ekim 1920'de Kazım Karabekir komutasındaki Türk ordusuyla bütünleşip, ilk olarak Rus işgalinden ve daha sonra da Ermeni çetecilerinden kenti kurtardıklarını dile getiren Bozkuş, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'mızın dönüm noktalarından birini teşkil eden ve milli mücadelemizin batı bölgelerimizde yoğunlaşmasına imkan sağlayan, Cumhuriyete giden yolu açan Kars'taki direnişimiz, milletçe yazdığımız kurtuluş destanlarımızdan biridir. Bu destan aynı zamanda yüce devletimizin ilk zaferidir. Şehrimizi el birliği ile gerektiği yere taşıma mecburiyetindeyiz. Bu zorunluluk, hepimizin boynunun borcu olan bir sorumluluktur. Dün esarete karşı nasıl el ele ve gönül gönüle olunmuşsa bugün de Kars'ımızın kalkınması, halkımızın huzur ve mutluluğu için gayret göstermeliyiz."

Kars'ta yaşayan her insanın Kars'a hizmet etmenin sorumluluğunu taşıması gerektiğini vurgulayan Bozkuş, "Şehrimizin her geçen gün gelişmesi ve değişmesi bizleri mutlu etmekte. Ancak bu gelişim ve değişim elbette yeterli değil. Daha çok çalışıp şehrimizi layık olduğu yerlere taşımalıyız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum