1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'a Yeni Park Alanları YAPILACAK
Karsa Yeni Park Alanları YAPILACAK

Kars'a Yeni Park Alanları YAPILACAK

Kars Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Kars Valiliği'nce de desteklenen SODES Projesi kapsamında, Kars'a 5 adet park ve dinlenme alanı kazandırılacak.

A+A-

Kars Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Kars Valiliği’nce de desteklenen SODES Projesi kapsamında, Kars’a 5 adet park ve dinlenme alanı kazandırılacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Fethiye Camisi bitişiğinde bulunan ve geçtiğimiz yıl yıktırılarak Hudut Sağlıkları Genel Müdürlüğü’nde ait arsayı satın alarak bu proje kapsamında dinlenme alanı yapılarak Fethiye Camisi’ne devredeceklerini açıkladı.

Burasıyla birlikte il merkezinde yürütülen üçlü protokol gereği Bülbül, Bahçelievler, Yenişehir, Örnek ve Su Kapı Mahalleri ile birlikte İstihkam Çay Bahçesi ve Cumhuriyet Lisesi yanında bünyesinde yetişkinlerinde spor yapabileceği 7 adet modern park yapıldığını açıklayan Bozkuş, “Burada bulunan lojmanlar kaldırıldıktan sonra arazisini belediyemiz tarafından satın aldık. Belediyemiz, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kars Valiliği ile aramızda SODES Projesi kapsamında üçlü bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında burasını park ve dinlenme alanı olacak. Ödeneği DPT tarafından sağlanıyor ve Kars Valiliği de projeye destek veriyor. Ayrıca çevresi de ışıklandırılıyor. Tamamlandığında son derece modern bir yer olacak ve Belediyemiz tarafından Fethiye Camisi’ne devredilecek. Ayrıca bu bölge gece aydınlatılınca da çok güzel olacak.”dedi.

7 MAHALLEYE 7 ADET MODERN PARK

Yine aynı proje kapsamında 4 mahalleye 4 adet park yapılacağını da açıklayan Bozkuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü. “Yine DPT, Kars Valiliği ve Belediyemiz tarafından yürütülen bu proje kapsamında Bülbül, Bahçelievler, Yenişehir ve Örnek mahallelerinde 4 adet park yaptırıyoruz. Yine arsalarını belediye olarak biz temin ediyoruz. Ödenekleri ise Kars Valiliği’nin desteğiyle DPT tarafından sağlanıyor. Bu parklarda çocuklar için oyun guruplarının yanı sıra yetişkinler içinde de spor aletleri olacak. Çocukların ve yetişkinlerinde günün her saatinde spor yapmaları şeklinde donatıldı. Bu bölgede yüksek yapılaşma yoğun bir şekilde devam ediyor ayrıca merkeze de biraz uzak bir mahalleler. Burada yaşayan vatandaşlarımızın da böyle bir parka ihtiyacı olduğunu düşünerek belediyeye ait arazimiz olduğu için bu proje hazırlandı. Belediyemiz yer tahsis etti.”

STADYUM  YERİNE  İŞ MERKEZİ

Yeni bir stadyum yapmak üzere mevcut stadyumun kaldırılması durumunda Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde 20 katlı bir iş merkezi yapmayı da planladıklarını da açıklayan Bozkuş ayrıca şunları kaydetti. ”Mevcut Şehir Stadyumu kaldırarak burada 20 katlı bir iş merkezi yapmayı planlıyoruz. Çünkü Bakü - Tiflis - Kars projesi gibi belediyemiz ve hükümetimiz tarafından Kars’a yapılan yatırım ve hizmetler de tamamlandığında konaklama sorunu da çözülmüş olacak. Gence’de böyle bir meydan var. Neden burası da orası gibi olmasın. Böylece burada yapılacak bir iş merkezi bölge illerine de hitap edecek bir proje olmalı. Stadyumun karşılığında stadyumun yerine talipli olduk yani ya özel sektör ya da TOKİ vasıtayla yaptırmayı düşünüyoruz. Kaynağı bu şekilde temin edeceğiz. Çünkü stadyum yapılsın diye 58.500 metrekarelik bir alan belediyemize tahsis edildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kapalı spor salonu ile birlikte stadyumun yeri, antrenman sahaları için maliyet bedelleri ortaya çıktıktan sonra karşılıklı olarak bir protokol yapılacak. Bu protokol sonrası belediye olarak burasını devraldıktan sonra özel sektör veya TOKİ ile tekrardan bir protokol yapacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.