1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Anadolu Yaban Koyunu' Koruma Altında
Karsa Allgäu-Orient Rallysi GELDİ

Kars'a 'Allgäu-Orient Rally'si GELDİ

Almanya'nın Allgau kentinden 28 Nisan'da yola çıkan klasik otomobillerden oluşan konvoy Kars'a geldi.

A+A-

Almanya'nın Allgau kentinden 28 Nisan'da yola çıkan klasik otomobillerden oluşan konvoy Kars'a geldi.

AA'nın haberinde, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden, 111 takım ve 666 yarışçının yer aldığı klasik otomobiller, Kars'ta mola verdi. Rallicilere Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda Kars kaşarı, balı ve kazı tanıtılırken, çay ve döner ikramında bulunuldu.

Klasik otomobil rallicilerinin Kars'taki konaklama ve diğer masraflarının Kars Belediyesi ile KARSOD'ca ortaklaşa karşılanacağını belirtildi.

Ralliciler, yarın sabah Ardahan'a daha sonra da Gürcistan'a gidecekler. Rallicilerin kullandığı araçların son durakları olan Bakü'de, Birleşmiş Milletler'e hibe edileceği öğrenildi.

Alman rallicilerin bulunduğu araç kaza yaptı

Bu arada, Alman rallicilerin bulunduğu TF OA 99 plakalı otomobil, Doğubayazıt-Iğdır karayolunun Karaca köyü mevkisinde, Hüseyin Taşkıran yönetimindeki 65 NT 270 minibüse çarptı.

Kazada yaralanan Alman uyruklu Martina Burghardt ile Bernd Burghardt, Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Erzurum'a gönderildi.

Yaralılardan Martina Burghardt'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.