1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Sahte Para Operasyonu
Karsa 24 Saat İçme Suyu 2012DE

Kars'a 24 Saat 'İçme Suyu' 2012'DE

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yatırım programında birinci önceliklerinin içme suyu arıtma tesisleri olduğunu belirtti.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 2012 yatırım programında birinci önceliklerinin içme suyu arıtma tesisleri olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, Kars halkının sabırsızlıkla beklediği içme suyu arıtma tesislerinin en kötü ihtimal 22 Temmuz 2012 tarihinde tamamlanarak kente 24 saat kesintisiz su verileceği ifade edildi.

İçme suyu arıtma tesislerinde soğuk havaya rağmen yüklenici firma tarafından yoğun bir şekilde çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş; “2012 yatırım programında birinci önceliğimiz Kars halkının sabırsızlıkla beklemiş olduğu arıtma tesisinin tamamlanarak, şehir merkezine 24 saat su vermek. Bu iş programına göre baktığınızda da 22 Temmuz yüklenici firmanın iş programına göre işi bitirme tarihi yani en kötü ihtimal bu tarihte tamamlanmış olacak. İçme suyu ve 24 saat vereceğiz. Arıtılmış, kullanılabilir, içilebilir bir su vermiş olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, arıtma tesislerinde soğuk ve kış rağmen çalışmaların aralıksız yapıldığına dikkat çekti.

Başkan Bozkuş; “Şuan da arıtma tesisi ile ilgili yüklenici firmanın çalışması yoğun bir şekilde devam ediyor. Yani kışın ağır şartlarına rağmen birimler arası özellikle üniteler arası galeri sistemi oluşturuldu. Galeri sitemi içerisinde geçen çelik boruların hepsi döşendi. Sadece üniteler içerisinde çelik boruların kaynağı yapılıyor. Bunun arkasından makine donanım çalışmasına geçecekler. Ve orada 350 metreküplük bir beton atılacak o tamamlandığında tamamıyla arıtma tesisinin her yönüyle şekli şeması ortaya çıkacaktır. Yüklenici firmada nerde noksanım var mantığıyla çalışmalara yaklaşıp ve en kısa süre içerisinde yani bizim hedefimiz en kötü ihtimal 12 Haziran’da devreye almak 1 ay yaklaşık test süreci olacak. Test sürecinden sonra da 22 Temmuz’da inşallah kısmet olur ise suyu vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.