1. HABERLER

  2. Kars'tan Tekel İşçilerine DESTEK
Kars'tan Tekel İşçilerine DESTEK

Kars'tan Tekel İşçilerine DESTEK

KESK, Türk-iş, Kamu-Sen, DİSK ve Genel-İş'e bağlı bileşenler akşam saatinde Meşaleli yürüyüş yaptılar.

A+A-
KESK, Türk-iş, Kamu-Sen, DİSK ve Genel-İş'e bağlı bileşenler akşam saatinde Eğitim Sen Şubesi önünde toplanarak meşaleli yürüyüş yaptılar.
Grup, ellerindeki meşalelerle Kazım Paşa, Halit Paşa ve Atatürk Caddesinde yürüyerek slogan attılar.
Atatürk ve Faikbey Caddesinin kesiştiği kavşaktaki At Heykeli önünde basın açıklaması yapıldı. “Hükümet 4 C’yi al başına çal” , “İşçi memur el ele genel greve” ve “TEKEL işçileri yalnız değildir” sloganları eşliğinde yapılan basın açıklamasını KESK, Türk-iş, Kamu-Sen, DİSK ve Genel-İş adına Türk-İş Kars İl Temsilcisi Necati Boz okudu.
Boz, “Bu ülkenin bu aydınlanmaya ihtiyacı var. Burada bir kez daha emekçilerin, halkın taleplerini yüksek sesle dile getiriyoruz, çünkü bu ülke gerçek bir demokrasiye, barışa ve adalete ancak örgütlü toplumun sesinin yükselmesi ile ulaşabilir. TEKEL direnişi sırasında geçirdiği trafik kazsı sonucu hayatını kaybeden Hamdullah Uysal’ı da rahmetle anarak, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Buradan 70 günü aşan süredir haklı direnişlerini sürdüren TEKEL işçilerine sesleniyoruz: “Mücadeleniz mücadelemizdir, çığlığınız çığlımızdır. Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla, gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz. Bir avuç özelleştirmeci, rantiye ve sömürgen dışında bütün toplumun sevgisini, saygısını bu yüzden kazandınız.” dedi.
Boz, daha sonra şunları söyledi: “Bu ülke yıllardır bir yağmaya tabi tutuluyor. Yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış değerler özelleştirme adı altında yağmalanıyor. Siyasal iktidara buradan soruyoruz: Peki bu kadar özelleştirme yaptınız ülkenin dış borcu azaldı mı? Yüzlerce fabrikayı, işletmeyi, limanı, enerji dağıtımını özelleştirdiniz, peki bu ülkenin okul ihtiyacını, hastane ihtiyacını azaltabildiniz mi? Çocuk ölümleri oranını geri mi çektiniz elde ettiğiniz gelirlerle? Gelir dağılımını düzeltebildiniz mi? Emekçilerin yüzde 60’nı açlık sınırından yüzde 90’ını yoksulluk sınırından kurtarabildiniz mi? Hayır! Özelleştirme gelirleriyle bütçe açığı kapattınız, dış borç faizi ödediniz; ülkeyi daha da yoksullaştırdınız. Özelleştirme nedeniyle insanları aşından işinden ettiniz. Yıllardır emekçilerin hak mücadelesine sırtını çeviriyorsunuz. Yetmiyor emekçilerin mevcut, kazanılmış haklarına elinizi uzatıyorsunuz. Kuralsız çalıştırmayı bir kural haline getirmek istiyorsunuz. 4/B ile 4/C ile insanları güvencesiz hale getirmek istiyorsunuz. Taşeronlaştırmayla emekçilerin gelirlerini tırpanlamayı matah sanıyorsunuz. En temel, en meşru hakları için size direnen, karşı çıkan TEKEL işçilerinin taleplerine karşılık 4/C uygulamasında inat ediyorsunuz. Ancak biz emekçiler yine hep birlikteyiz. Bu oyunu bozmak, bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız. Herkese iş güvencesi istiyoruz. Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz. Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu ülkeyi emekçilerin güvencesiz işlerde ömür tükettiği, işsizliğin sokaklarda hüküm sürdüğü, çalışan yoksullar ülkesi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Emekçilerin ortak mücadelesiyle emeğin en önemli değer olduğu, barışın, demokrasinin ve adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeyi birlikte yaratacağız.”
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması olaysız sona erdi.
İşçi Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli’nin de destek verdiği yürüyüş sonrasında Cumartesi günü saat 12.00’de oturma eylemi yapılacağı belirtildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.