1. HABERLER

  2. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu
Kars'tan Kısa Kısa HABERLER

Kars'tan Kısa Kısa HABERLER

Kars'tan ve bölgeden gündeme dair kısa haberler..

A+A-
Kars’tan ve bölgeden gündeme dair kısa haberler..

SEBZE SERADAN, MEYVE AĞAÇTAN
Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde ikamet eden Ali Nihat Yalçınkaya, ihtiyacı olan sebze ve meyveleri kendisi yetiştiriyor.
Sarıkamış’ın Aşağı Sallıpınar Köyü’nde ikamet eden Ali Nihat Yalçınkaya, Sebze ihtiyacını bahçesine kurmuş olduğu seradan, meyve ihtiyacını ise ektiği ağaçlardan karşılıyor.


Aşağı Sallıpınar Köyü eski muhtarı ve aynı zaman da emekli bir öğretmen olan Yalçınkaya, çalışmalarıyla herkese örnek oluyor. Yalçınkaya, evinin bahçesine kurmuş olduğu serada domates, salata, patlıcan, dört çeşit biber (acı, tatlı, dolmalık ve kırmızıbiber), kabak ve patates yetiştirirken, ektiği 18 çeşit ağaçtan ise, Kayısı, erik, vişne, elma ve ceviz gibi ürünler elde ediyor.
KARS'TA KABLO HIRSIZLIĞI
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı ve Yukarısallı Pınar köyü arasında bulunan 2 bin 200 metre uzunluğundaki telefon kabloları direklerden koparılarak çalındı.
Edinilen bilgiye göre, Yayıklı köyü ve Yukarısallı Pınar köylerinin güzergâhındaki Türk Telekom'a ait yaklaşık 2 bin 200 metre bakır telefon kablosu, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çalındı.
Telefonların çalışmaması üzerine Kars İl Telekom Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Kars İl Telekom Müdürü Ali Aktoprak yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.
Geçtiğimiz yıllarda da ise Selim ilçeye bağlı Bölükbaş, Laloğlu ve Çıplaklı köylerinde ait Meryemana mevkiinde telefon hatlarının ağaç direkleri hırsızlar tarafından çalınmıştı.
KAĞIZMAN’DA İMAM HATİP LİSESİ AÇILIYOR
Kağızman’da bu sene faaliyete geçecek olan İmam Hatip Lisesi (İHL) 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı öğrenci kayıtları başladı.
Yıllar öncesinden temeli atılan İHL hala tamamlanamadı. Bu konuda çeşitli zamanlarda girişimlerde bulunulsa da fayda sağlanamadı. Bugün bürokratik engellerin açılmasıyla birlikte okul yönetimi hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.
Yönetim; okulun açılmasında emeği geçen Kars Valisi Ahmet Kara, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kağızman Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay ve ilçe Müftüsü Cemal Işık’a teşekkür etti.
Okul Müdürü Selim Suat Güner, okul binasının tamamlanması konusunda devlet büyüklerinden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.   
İlçede önemli bir boşluğu doldurmak için faaliyete geçen İHL, METEM ek binasında hizmet verecek.

KARS’A 15 MİLYON TL GELDİ
KÖYDES projesi kapsamında köylere yapılacak yatırımlarla ilgili Kars Valiliğinde toplantı düzenlendi.
Başkanlığını Vali Ahmet Kara’nın yaptığı toplantıya, ilçe kaymakamları katıldı. Vali Kara, köylerin başlıca ihtiyaçları olan yol ve içme suyu gibi birçok önemli konuların masaya yatırıldığı toplantıda bir konuşma yaptı.
Vali Kara, KÖYDES Projesi kapsamında Kars’a 15 milyon TL geldiğini söyledi.
TEMMUZ AYININ POLİSLERİ
Kars Emniyet Müdürlüğü’nün geleneksel hale getirdiği “Ayın Başarılı Polisleri” uygulamasında Temmuz ayının başarılı polisleri belirlendi.

Emniyetten yapılan açıklamada; “Görevlerinde gösterdikleri özverili, duyarlı ve dikkatli çalışmaları ile örnek teşkil etmeleri ve mesai mefhumu gözetmeksizin verilen görevi eksiksiz yerine getirmelerinden dolayı; Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Yunus Doğru, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Hamide Özer ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Burcu Sevindik, 2010 yılı Temmuz ayında “Ayın Polisleri” seçilmişlerdir.” denildi.
HAVARİLER KİLİSESİ MİNYATÜRÜ
Kars Kalesinin ardından, 12 Havariler Kilisesi’nin minyatürü de valilik girişinde yerini aldı.
Kars Valisi Ahmet Kara tarafından sahip çıkılarak destek verilen çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal’a yaptırılan Kars Kalesi minyatürünün ardından, Kümbet Camii de (12 Havariler Kilisesi) tamamlanarak valilik girişindeki yerine konuldu.
Çoban heykeltıraş Metin Doğrukartal’a, Vali Ahmet Kara tam destek vereceğini belirtmiş ve Kars’ın tarihi eselerinin minyatürünü yaparak Kars Valiliği protokol girişinde sergilemesini istemişti.


Vali Kara tarafından başlatılan proje ile Vilayet Konağı’nın girişi Çoban Heykeltıraş Metin Doğrukartal tarafından yapılacak yerler ile Kars’ın tarihi eserlerinin minyatürlerinin yer aldığı müze haline getirilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.