1. HABERLER

  2. 'Evet'çi Eşref Erdem CHP'den İstifa ETTİ
Kars'tan ERMENİ Tasarısı'na KINAMA

Kars'tan ERMENİ Tasarısı'na KINAMA

Ermeni Soykırım Tasarısı ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesi, Kars'ta protesto edilerek kınandı.

A+A-
Ermeni Soykırım Tasarısı ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesi, Kars'ta protesto edilerek kınandı.
KARS BAŞKOSOLOSU: "AZERİ HALKI ÜZGÜN"

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu, Ermeni iddialarına ilişkin tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesinin bütün Azerbaycan halkını çok üzdüğünü bildirdi.
Sultanoğlu, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu olarak bu tasarının kabul edilmesini kınadıklarını belirterek, alınan kararın çok adaletsiz olduğunu söyledi.
Dünya kamuoyunun Ermenilere tepki göstermek yerine, Azerbaycan ve Türkiye'ye tepki gösterdiğini kaydeden Sultanoğlu, "Bu adaletsiz karar bütün Azerbaycan halkını çok üzdü. Alınan bu karar ne yazık ki çok adaletsiz bir karardır. Bu karar kardeş Türkiye'ye karşı nasıl tesir etmişse Azerbaycan'a da tesir eder. Dün Hocalı'da neler olduğunu görmezlikten gelenler, dünyaya demokrasiden ve insan haklarından ders vermeye çalışanlar, dünya kamuoyu önünde halen kanı kurumamış soykırımı görmezlikten geliyorlar" diye konustu.
Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sinin Ermenistan tarafından işgal altında olduğunu ve 1 milyon Azerbaycan vatandaşının kaçkın duruma düşürüldüğünü belirten Sultanoğlu, "Dünya kamuoyu Ermenilere tepki göstermek yerine Türkiye ve Azerbaycan'a tepki göstererek, Ermenileri daha da azgınlaştırıyor. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde hiçbir hukuki esası olmadan kabul edilen bu karar, adaletsizce alınan bir karardır" ifadelerini kullandı

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ (KAÜ) AKADEMİSYENLERİNDEN KINAMA
Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özkan Arslan, tasarısının kabul edilmesini kınadıklarını bildirdi.
Komitede her yıl olduğu gibi bu yıl da gündeme alınan tasarının, yapılan siyasi oyunlar sonucu kabul edildiğini savunan Arslan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: ''Ermenistan ile en yakın konumda bulunan ve adını bulunduğu coğrafyadan alan Kafkas Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği olarak, alınan bu kararın Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmeye doğru giden bazı olumlu adımları bile etkileyebileceğini düşünüyoruz. Bundan da özellikle Ermenistan halkının zarar göreceği açıktır. 'Ermeni Tasarısı' adı altında ele alınan tarihi bu olayın her yıl Amerika'da gündeme alınması artık Türk kamuoyunda sıkıcı bir olgu haline gelmiştir. Bu durum ABD ve Türkiye arasında güvensizliği artırdığı gibi iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri de olumsuz yönde etkilemektedir.''
Arslan, Kafkasya'daki sorunları başta bu coğrafyadaki ülkelerin çözmesi gerektiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.