1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Balıkçıların Oltasına Takılan Dev Balık
Kars'tan Batıya Dönüş Telaşı BAŞLADI

Kars'tan Batıya Dönüş Telaşı BAŞLADI

9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kars'a gelen vatandaşları geri dönüş telaşı sardı.

A+A-
9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kars'a gelen vatandaşları geri dönüş telaşı sardı.
Tatilciler bu telaşlarını yanlarında götürdükleri gıdalarla sevince dönüştürdüler. Kars’ta da tatil süresince biriktirdikleri gıdaları ikamet ettikleri illere götürenler terminallerde ilginç görüntüler oluşturdu.
Otobüsün terminale yanaşmasıyla birlikte her yer bagaj çantaları, çuvalları ve valizleriyle doldu. Yolcudan çok yolcunun yanında götüreceği çuvallar dizildi kaldırıma. Kimisi başta İstanbul olmak üzere diğer kentlerden gelip bayramlarını ailelerinin yanında geçirdi kimileri de bayramda kestiği kurbanlıktan yaptığı kavurmaları ve dondurulan kurban etlerini yakınlarına götürdü.
 
Bayramdan önce Kars’a gelenler yakınlarıyla birlikte kestikleri kurban etleriyle birlikte başta kaz eti olmak üzere Kars’a özgü kaşar, gravyer, çeçil peynir olmak üzere kavılca, bulgur gibi kuru gıdaları da çuvallarla doldurup yollara düştüler.
 
Türkiye’nin dört bir yanından Kars’a gelerek bayram tatillerini sıcak bir yaz mevsimi havasında geçirdikten sonra geri dönüşe geçenler hiç de ayrılmak istemediler. Kars’ı çok sevdiklerini fakat geçim nedeniyle mecburen geri dönmek zorunda kaldıklarını belirten Karslılar, “Buranın havası, suyu bile farklı. Tadına doyum olmaz bir memleketimiz var. Şu an buradan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz ama İstanbul’da da bizi ve beraberimizde götürdüğümüz gıda malzemelerini bekleyen yakınlarımız var. İstanbul’a gittikten sonra da buradan götürdüğümüz kışlık gıdaları uzunca bir süre afiyetle yiyeceğiz.” dediler.
 
Bayram tatilinin yanında bazı vatandaşlar ise Kutsal topraklardan gelecek olan hacıları karşılamak için İstanbul’un yolunu tuttular.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.