1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'taki Cemaatler EVET Diyecek
Kars&#39taki Cemaatler EVET Diyecek

Kars'taki Cemaatler EVET Diyecek

Kars'ta KARSİAD'nin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya 'cemaat' üyeleri, referanduma 'evet' diyecekler.

A+A-
Kars'ta KARSİAD'nin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya 'cemaat' üyeleri, referanduma 'evet' diyecekler.
İftar yemeğinin ardından söz alan cemaat üyeleri, referandumun, ülkenin geleceği için büyük önem arz ettiğini, herkesin 'evet' için çalışması gerektiği üzerinde durdu.
KARSİAD Başkanı Murta Dereci, ülkenin geleceğinin daha aydınlık olabilmesi için oylarının 'evet' olduğunu vurgulayarak, "İnşallah 12 Eylül'de geçmişin hesabı sorulacak. Ülkemiz artık özgürlüklerin ve demokrasinin ülkesi olacak." dedi.
Kars'ın önde gelen imamlarından Hasan Kara ise referandumun siyasetle ilgisi olmadığını kaydederek, "Bu anayasa paketi millet ve memleketin selameti, birliği, hak ve hukuka kavuşması için Meclis'in çıkardığı çalışmadır. Hiç bir baskı altında kalmayarak 12 Eylül'de sandığa giderek 'evet' demeliyiz. Böylece gelecekteki nesillerimiz için manevi mesuliyetten ve mahcubiyetten kurtulmuş oluruz." dedi.
Şehit Ebu'l Hasan El Harakani Derneği Başkanı Yavuz Uygur ise ilk defa halk iradesinin esas alınacağını kaydederek, bu yüzden herkesin iradesini ortaya koyarak 'evet' demesi gerektiğini söyledi.
Programa, KARSİAD yöneticileri, Şehit Ebu'l Hasan El Harakani Derneği Başkanı Yavuz Uygur, Serhat Öğrenci Yurdu Yöneticisi Süleyman Yiğit, Kafkas Eğitim Vakfı Başkanı Sedat Kutman, Semerkant Şirketler Grubu Kars Temsilcisi Remzi Göre, Türk Diyanet-Sen Şube Başkanı İbrahim Yıldız, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kaan Ilgar, Diyanet-Sen İl Temsilcisi Ebubekir Keleş, İbrahim Halilullah Camii İlim Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Haydar Bulut, Yunus Emre İlim Yayma Kültür Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Şan katıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
6 Yorum