1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'İl Seçim Kurulu' Karar Verdi... Kars'ta Adaylıkları Veto Edilenler!
Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu

Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu

Kars’ta 1 yıldır sürdürülen uyuşturucu operasyonunun üçüncü ayağında, ikisi Astsubay 15 kişi gözaltına alındı.

A+A-
Kars’ta 1 yıldır sürdürülen uyuşturucu operasyonunun üçüncü ayağında, ikisi Astsubay 15 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgilere göre; Kars Cumhuriyet Savcılığı, uyuşturucu ticareti ihbarı üzerine geçtiğimiz yıl soruşturma başlattı. Kars Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine gelen ihbarda, ilde bulunan bazı kişilerin örgütsel halde uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edildi. Başlatılan soruşturma kapsamında Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesinden alınan dinleme kararı sonrası, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen kişiler hakkında teknik takip başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu geçtiğimiz yıl Kasım ayında düğmeye basıldı. İlk operasyonda 5 kişi, ikinci operasyonda ise iki kişi olmak üzere toplam 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
İKİ ASKERİ PERSONEL UYUŞTURUCU KURYELİĞİNDEN TUTUKLANDI
Devam eden soruşturma kapsamında, operasyonun üçüncü ayağı önceki gün gerçekleşti. Kars Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM ekipleri, 13 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay’ında görev yapan 1 Astsubay ile Ağrı 12. Mekanize Piyade Tugay’ında görevli Astsubay Kıdemli Çavuş, Erzurum’da 10 kilo 350 gram esrar ile yakalandı. Gözaltına alınan astsubayların uyuşturucuyu Lice’de 2. Motorlu Piyade Tugay’ında görevli bir Astsubaydan temin ettikleri tespit edildi. Astsubaylar Erzurum’da tutuklandı. 13 zanlının sorgusu ise Kars Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor. Emniyet ve Adliye kaynaklarından alınan bilgilere göre, uyuşturucu operasyonu Erzurum ve Kars ile birlikte toplam 4 ilde eş zamanlı olarak yürütülüyor. Devam eden soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artacağı, uyuşturucu kuryeliği yapan ve uyuşturucu ticareti işi ile uğraşan askeri personel sayısının da artabileceği bildirildi. Zanlılar için ek gözaltı süresi alındığı öğrenildi. Uyuşturucu operasyonu ile ilgili tahkikat devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.