1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karaçanta, 'TGRT Haber'in Konuğu Oldu
Kars'ta Tiyatro Yoğun İlgi GÖRDÜ

Kars'ta Tiyatro Yoğun İlgi GÖRDÜ

Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Kars’ta sahnelenen Fermanlı Deli Hazretleri adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi oldu.

A+A-
Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Kars’ta sahnelenen Fermanlı Deli Hazretleri adlı tiyatro oyununa yoğun ilgi oldu.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce organize edilen Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun salonun doladuranları kahkahaya boğdu.
 
Musahipzade Celal’in yazdığı, Münir Caner’in yönettiği Fermanlı Deli Hazretleri adlı oyun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda sahnelendi. Oyunu Vali Yardımcısı Murat Demirci’de annesiyle birlikte izledi.
 
Traji komik olayları anlatan ve tesadüf zincirleriyle oluşan Osmanlı Sarayı’nın bürokrasisinin, aile hayatının, dini müesseselerinin, örf ve adetlerinin, karikatürize edilmiş sahneleri yer aldı.
 
Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye konan 2 perdelik oyun salonu dolduranların büyük beğenisini kazandı. Baştan sona kadar ilgiyle izlenen oyunda Musa Efendi (Fermanlı Deli Hazretleri)’ni canlandıran Burak Altay gösterdiği performans ve ilginç hareketleriyle salondakileri kahkahalara boğdu.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, oyun sonrasında Burak Altay’a çiçek verdi.
 
Hakan Doğanay, “Öncelikle salonu dolduran Karslılara teşekkür ediyorum. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sergilediği oyun çok güzeldi. Keyifli bir akşam geçirdik. Bundan sonrada bu tür faaliyetlerimiz devam edecektir. Oyuna gösterilen ilgi bizleri cesaretlendirdi” dedi.
 
Beğeniyle izlenen Fermanlı Deli Hazretleri adlı oyun sonrasında salonun tıklım tıklım dolduran kalabalık oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.