1. HABERLER

  2. Kars'ta Sahte 100 TL Uyarısı
Kars'ta Sahte 100 TL Uyarısı

Kars'ta Sahte 100 TL Uyarısı

Kars Emniyet Müdürlüğü, son günlerde kentte sahte 100 TL'lerin piyasada dolaştığı duyumlarının artması üzerine vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

A+A-
Kars Emniyet Müdürlüğü, son günlerde kentte sahte 100 TL’lerin piyasada dolaştığı duyumlarının artması üzerine vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
Emniyetten yapılan açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce piyasaya sahte para sürme olaylarına karşı etkin polisiye tedbirler alınmakla birlikte halkımızın da gerçek ve sahte parayı birbirinden ayıracak yeterli bilgiye sahip olması için geçmiş yıllarda çeşitli seminerler düzenlenmiş, ayrıca afişler hazırlanarak para tanıtımları yapılmıştır. Sahte paranın piyasaya sürülmesinde genellikle, nakit para akışı ve halkın yoğun olarak bulunduğu sinema ve tiyatro gişeleri, milli piyango bayileri, canlı hayvan ticareti yapılan yerler, semt pazarları, taksi, gazino ve eğlence yerleri ile akaryakıt istasyonları tercih edilmektedir. Gerçek banknotlar, dizayn, renk ve baskı yönünden çok net, düzgün ve kusursuz görünümdedir. Dikkatle bakıldığında kolayca anlaşılabilecek net ve temiz görünümünün yanında, elle dokunmak suretiyle sahte ve gerçek banknotların birbirinden ayırt edilmesi mümkün olmaktadır” denildi.
Açıklamada şu uyarılar yapıldı:“2010 yılı itibari ile İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne A221442905 seri numaralı sahte 100 TL müracaatları olmuştur. Bu anlamda söz konusu A221442905 seri numaralı 100 TL ve diğer sahte olabilecek paralar hususunda halkımızın daha duyarlı olması ve bu tip paralara rastlanılması durumunda 155 Polis İmdat telefonumuzu anında arayarak, olayların çözümünde bizlere yardımcı olmaları halinde sahte para olaylarının önüne geçilecektir”

Haberin Devamı
SAHTE 100 TL’LER KARS’TA DOLAŞIYOR
Kars’ta bir banka şubesine verilmek istenen sahte 100 TL son anda fark edildi.
 
Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ‘Piyasaya Sahte Para Sürmek’ suçunu işleyen şüphelinin peşinde.
 
Edinilen bilgilere göre, 13.01.2010 günü bir banka tarafından KOM Şube Müdürlüğüne gönderilen yazıda; 1 adet A2214422905 seri numaralı 100 TL paranın sahte olduğu, söz konusu paranın 51 yaşındaki bayan tarafından bankaya getirildiği belirtildi. Yazıda ayrıca, 05.01.2010 günü Ziraat Bankasından almış olduğu emeklilik maaşı içinden verildiği iddiası ile banka yetkililerin parayı değiştirilmesi talebinde bulunduğu belirtildi. Şüpheli bayan aynı doğrultuda ifade vererek sahte paranın değiştirilmesini beyan ederek şikayetçi oldu.
 
Faili meçhul olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.