1. HABERLER

  2. Kars'ta KÜRTÇE Müzik Dinlemek SUÇ..
Kars'ta KÜRTÇE Müzik Dinlemek SUÇ..

Kars'ta KÜRTÇE Müzik Dinlemek SUÇ..

BDP il başkan yardımcısı İdris Ağbaba işyerinde Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

A+A-
BDP il başkan yardımcısı İdris Ağbaba işyerinde Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.
Cezaya tepki gösteren Ağbaba ''Mehteran takımı ile ülkücü gençlerin kentteki bütün halkı rahatsız etmeleri suç olmuyorda benim Kürtçe müzik dinlemem suç olmasını kabul etmiyorum'' dedi
BDP il başkan yardımcısı İdris Ağbaba’ya 2 şubat 2010 tarihinde de işyerinde yüksek sesle Kürtçe müzik dinlediği için, “Kabahatler Kanunu” uyarınca bin 450 TL para cezası verilmişti. Ağababa'nın Kars Sulh Hukuk Hakimliği’ne yaptığı itiraz sonucu, cezanın ses ölçümü yapılmadan verildiği gerekçesiyle karar iptal edilmişti.
Bugün ceza kesmek için işyerine gelen polisleri işyerinden kovarak, polisle tartışan Ağbaba, sürekli bu kanunsuz uygulamayla karşılaştığını belirterek, “Mehteran takımı ile ülkücü gençlerin kentteki bütün halkı rahatsız etmeleri suç olmuyor, hiçbir ses ölçümü yapılmadan sırf Kürt olduğum ve Kürtçe müzik çaldığım için sürekli taciz ediliyorum” dedi.
Polisin hakaret ettiği esnaf, dükkanının önünde biriken kalabalığa seslenerek “Kürtçe müzikten rahatsız oluyor musunuz'' diye soran Ağbaba halk tarafından alkışlandı.
Ağbaba, daha öncede “Kürtçe müzik dinlediği” için ceza kesilmiş ve 12 Aralık 2009 tarihinde gözaltına alınmıştı. 'Kabahatler Kanunu' uyarınca verilen cezanın sahte imza atılarak kendisine tebliğ edilmiş gibi gösterildiğini belgeleri ile göstermişti.
Polisin verdiği ceza makbuzunu almayan Ağbaba polislerden davacı olacağını söyledi.
Ağababa'ya yüksek ses bahane edilerek ceza verilirken, ülkücülerin şehir merkezinde mehteran şov yapmasına ses çıkartılmamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
18 Yorum