1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Kars'a Geliyor
Kars'ta Kurbanlıklar Elde KALDI

Kars'ta Kurbanlıklar Elde KALDI

Kars'ta Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından, hayvan satıcıları işlerinin iyi olmadığından şikayetçi.

A+A-
Kars'ta Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından, hayvan satıcıları işlerinin iyi olmadığından şikayetçi.
 
Kars Alpaslan Mahallesi Kömür Tevzi yanı Eski Süt Fabrikası önünde kurulan hayvan pazarında kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor. Hayvan pazarına akın eden vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından dolayı kurbanlık almaktan vaz geçerek eli boş dışarı çıkıyor.
 
Geçen yıla oranla fiyatların yüksek olduğundan şikayetçi olan vatandaşlar, fiyatlar bu şekilde devam ederse bu yıl kurban kesmeyeceklerini belirttiler.
 
Hayvan Pazarı'na kurban almak üzere giden Hakan Yiğit, fiyatların uçtuğunu söyledi.
 
Hakan Yiğit, "Hayvancılık bölgesi olan Kars'ta hayvan fiyatlarının bu kadar yüksek olmasına anlam veremiyorum. Normal şartlarda çok uygun fiyatlara alacağımız hayvanların fiyatları burada adeta uçmuş durumda. Her yıl düzenli olarak kurban kesiyorduk. Bu şekilde fiyatlar devam ederse bu yıl kurban kesmekten vaz geçeceğim" dedi.
 
SATMADAN GERİ GÖTÜRECEK
Kurban Bayramı kısa bir süre kala, yetiştirdiği hayvanları pazara çıkaran hayvan satıcıları işlerinin olmadığından dert yandılar.
 
Geçen yıla oranla bu yıl işlerinin çok düştüğünü ileri süren hayvan tüccarı Cihan Özavcı, bu şekilde devam ederse hayvanları satmadan geri götüreceklerini söyledi.
 
Hayvan tüccarı Cihan Özavcı, "Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanlarımızı pazara getirdik. Ama talep yok. Gördüğünüz gibi burası çok kalabalık. Vatandaşlar geziyorlar fiyatları soruyorlar. Daha sonra pazarlık yapmadan çıkıp gidiyorlar. Bazı vatandaşlar fiyatların pahalı olduğundan yakınıyor. Oysa fiyatlar geçen yılki fiyatlarla hemen hemen aynı. Yani geçen yıl 2 bin TL'ye sattığımız hayvanın bu yılki fiyatı 2 bin 150 TL. Yani arada fazla fark yok. Buna rağmen hayvanlarımız elimizde kaldı. Şu ana kadar doğru dürüst satış yapamadık" diyerek dert yandı.
 
Eski Süt Fabrikası önünde kurulan hayvan pazarında büyükbaş hayvanların fiyatları 2 bin TL'den başlıyor 8 bin TL'ye kadar çıkıyor. Küçükbaş hayvanların da fiyatları 400 TL ile 800 TL arasında değişiyor.
 
Kurban Bayramı'na 2 gün kala hayvan pazarındaki kalabalık hayvan satıcılarının işine yaramazken, vatandaşlar da hayvan fiyatların yüksek olduğundan dolayı son günde belki fiyatlar düşer umuduyla beklemeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.