1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars Adliyesi'nde Görevli 3 Kişi Erzurum'daki Kazada Hayatını Kaybetti
Kars'ta Kaçak Elektrik Kullanımı AZALDI

Kars'ta Kaçak Elektrik Kullanımı AZALDI

Kars'ta kaçak elektrik kullanımının büyük ölçüde önüne geçildiği kaydedildi.

A+A-
ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürlüğü, kış mevsiminde abonelere sağlıklı elektrik enerjisi vermek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
ARAS Elektrik Müessese Müdürü Adem Beyribey, abonelere sağlıklı elektrik enerjisi vermek için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirti.
Temel ilkelerinin vatandaşa hizmet olduğunu aktaran Beyribey, kaçak kullanımın önüne geçmek için aralıksız çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik kullanımının suç olduğunu, kaçak elektrik kullananların haklarında kesinlikle yasal işlem başlatacaklarını vurguladı.
Beyribey, Kars'ta kış öncesi yetkili elemanlar tarafından her türlü bakım ve onarımları yaptıklarını söyledi.
ARAS Elektrik Müessese Müdürü Adem Beyribey; ""Hatlarımızda gerekli olan bakım ve onarımı yaptık. Bakım ve onarım görmesi gereken bütün hatlarımızda ödeneklerimiz ölçüsünde gerekli çalışmalar yapıldı. Trafo merkezlerimiz ile kabinlerimizde gerekli teknik çalışmalar aralıksız yapılıyor. Voltaj düşüklüğünün yaşandığı bölgelere Trafo güçlendirilme yapılmakta. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda yeni tesisler ve ilave tesisler yapmaktayız. İl merkezinde yeraltı çalışmalarımız ise aralıksız devam ediyor. Enerji nakil hatlarını yer altına alıyoruz. Bütün hizmetlerimizde insana yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğu gerçeği doğrultusunda hareket ediyoruz" dedi.
KAÇAK ELEKTRİKLE MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, havaların soğumasıyla birlikte kaçak elektrik kullanımın önüne geçmek için denetimleri sıklaştırdıklarını belirtti.
Adem Beyribey; " "Kaçak elektrik ile mücadele aralıksız devam ediyor. Kaçak elektrikle mücadele vatandaşlık görevidir. Kaçak elektrik kullanımı, enerji üretiminde maliyeti arttırarak tüketimde enerji fiyatlarının yükselmesine neden olur. Abonelere, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırır. Kaçak elektrik kullanımı, can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir. Yasal abonelerin sağlıklı enerji kullanmalarına engel olur. Kaçak elektrik kullanımı, ilave bakım-onarım yatırımı gerektirir. Sonuç olarak; kaçak elektrik kullanımı, bir kesimin sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine aykırı bir biçimde kullandığı elektriğin bedelinin, toplumun tümüne ödetilmesi anlamına gelmektedir ki bu durum, büyük bir kesime yapılan haksızlığı da beraberinde getirmektedir" diye konuştu.
YASAL İŞLEM YAPACAĞIZ
ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürü Adem Beyribey, kaçak elektrik kullananların hakkında kesinlikle yasal işlem başlatacaklarını ifade etti.
Beyribey; "Biz ekiplerimize gerekli talimatları verdik. Özellikle kaçak kullanımın önüne geçmek için radikal kararlar aldık. Kesinlikle yasal işlem yapacağız. Yani mahkemeye vereceğiz. Bu anlamda vatandaşların mağdur olmasını istemiyoruz. Vatandaşlarında bu konuda bizlere ve ekiplerimize yardımcı olması gerekiyor" şeklinde konuştu.
ARAS Elektrik Kars Müessese Müdürlüğü ekipleri havaların soğumasıyla birlikte denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, özellikle kırsal kesimlerde kontrollerine ağırlık veriyor.
Yapılan denetim ve kontroller neticesinde Kars'ta kaçak elektrik kullanımının büyük ölçüde önüne geçildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.