1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Sit Alanı, Mağduriyet Alanı Oldu
Kars'ta İtfaiyecilere Çatı İŞKENCESİ

Kars'ta İtfaiyecilere Çatı İŞKENCESİ

Kars’ta bir işyerinin mutfak çatısında meydana gelen yangının ardından yaşanan ilginç gelişmeler itfaiyecileri de şaşkına çevirdi.

A+A-
Kars’ta bir işyerinin mutfak çatısında meydana gelen yangının ardından yaşanan ilginç gelişmeler itfaiyecileri de şaşkına çevirdi.
 
Gece saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bir lokantanın İbrahim Gökçe Sokak üzerindeki Ali Ağa Camii bahçesine bakan mutfak çatısında yangın çıktı. Çatının alev almasıyla birlikte çevrede bulunan onlarca ev halkı tedirgin oldu. Vatandaşların yangını bildirmesi üzerine olay yerine intikal eden Kars Belediyesi İtfaiye ekipleri kısa sürede müdahale ederek yangını büyümeden söndürdü.
 
Her şey buraya kadar oldukça normaldi. Belediye Başkan Vakili Cihangir Umurbeg de yangın mahaline gederek itfaiye ekiplerine kısa süredeki müdahalelerinden dolayı teşekkür etti. Alevlerin söndürülmesinden sonra sıra soğutma çalışmalarına geldi. Çatı saçlarının altındaki odunlardan duman çıkması üzerine saçlar sökülmek istendi.
 
Ne olduysa bundan sonra oldu. Bugüne kadar hiç de rastlanılmayan sağlamlıkla bir çatıyla karşılaşan itfaiye ekipleri akla karayı seçti. Kazma ve baltalarla çatıda çalışma yapan 4 itfaiye eri uzun uğraşlarla bile çatı saçlarını bir türlü sökemediler. Yapılan incelemede çatının 15 santim uzunluğunda vidalalarla tahta kısımlara vidalandığı görüldü. Çatı o kadar sağlam yapılmıştı ki saçların yerinden bir türlü sökülemiyordu. Çatının altında ise hem izocam hem de ziftli kağıt serili idi. Bunu fark eden itfaiye ekipleri çatı saçlarının ne şekilde olursa olsun sökülmesi gerektiğine kadar verdi. Çünkü aksi halde yeniden alevlenebilir ve çevredeki evleri de tehdit edebilirdi. Yeniden kazma ve baltalar ele alındı ve var güçleriyle saçları sökmeye başladılar. Saçlar o kadar sıkıntı yaşattı ki itfaiye erleri saçları baltalarla kesmek ve parçalamak zorunda kaldılar. Yaklaşık 30 dakika süren uğraşlar sonucu tehlike arz eden bölgedeki saçlar söküldü ve saçların arasından su tutularak tehlikenin önüne geçildi.
 
Saçların sökülmesiyle de iş bitmedi. Bu defa tutulan sudan ıslanan çatı kayganlaşınca itfaiye erleri ve lakonta çalışanları düşme tehlikesi geçirdi. Birkaç itfaiye eri ve lokanta çalışanı ne kadar dikkatli oldularsa düşmekten kurtulamadılar.
 
Düşme anları da kameralara an ben an yansıyınca ortaya ilginç görüntüler çıktı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.