1. HABERLER

  2. Kars'ta Hava Kirliliği Kısmen AZALDI
Kars'ta Hava Kirliliği Kısmen AZALDI

Kars'ta Hava Kirliliği Kısmen AZALDI

Kars'ta kamu kurumların doğalgaza geçmesi ile yaşanan hava kirliliğinin önemli ölçüde azaldığı belirtildi.

A+A-
Kars Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce yapılan ölçümlere göre, il genelinde bu yıl içerisinde özellikle kamu kurumların doğalgaza geçmesi ile yaşanan hava kirliliğinin önemli ölçüde azaldığı belirtildi.
Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, kalorifer kazanlarının tekniğine uygun yakılması, kalorifer kazanlarında ve bacalardaki gerekli temizliklerin yapılması ile birlikte bu değerlerin daha da aşağı düşeceğine dikkat çekildi. Açıklamada, Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, ilde 2009 sonbaharından bugüne kadar 36 kamu kuruluşu ve iş merkezlerinde de denetimler yapılarak bilgilendirme çalışmaları yapıldığı da bildirildi.
KAÇAK KÖMÜRE DİKKAT
Çevre ve Orman Müdürlüğü, kaçak kömür konusunda da uyarılarda bulundu. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe kaymakamlıkları ve belediye başkanlıklarına, gerekle bilgiler verilerek kaçak kömürün önüne geçilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, Kars merkez ve ilçe merkezlerine giriş ve çıkışlarında faturasız ve sevk irsaliyesi bulunmayan kömürlerin ile sokulmaması istendi. Ayrıca kömür torbalarının üzerinde kömürün özellikleri belirtilmesi, ithal veya yerli kömürün firmasının mutlaka kömür torbalarında ismi bulunmasına dikkat edilmesi, fatura ve sevk irsaliyelerinde belirtilen firma isminin kömürünün torbasında belirtilen firma ismi ile aynı olması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.