1. HABERLER

  2. Kars'ta HAFIZLIK Töreni Düzenlendi
Kars'ta HAFIZLIK Töreni Düzenlendi

Kars'ta HAFIZLIK Töreni Düzenlendi

Kars'ta ilk defa düzenlenen hafızlık törenine çok sayıda vatandaş iştirak etti.

A+A-
2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Bölge Yatılı Kur’an Kursunda hafızlıklarını tamamlayarak diplomalarını alan 4 öğrenci için Evliya Camii’nde İl Müftülüğü’nce ‘Hafızlık Merasimi’ düzenlendi. Kars'ta ilk defa düzenlenen hafızlık törenine çok sayıda vatandaş iştirak etti.
Törene; Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, Ardahan İl Müftüsü Emrullah Kaya, Kars İl Müftü yardımcısı Ahmet Tokgöz, hafızlık ünvanına kavuşan öğrenciler, Bölge Yatılı Kur’an Kursu ilahi ekibi ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya’nın Kur’an üzerine konuşma yapması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, “Bu tören Kars’ta ilk defa oluyor. Bu 4  hafızımız hafızlıklarını bitirmişler ve Erzurum’da yapılan belge sınavında belgelerini de almışlardır. Dolayısıyla bu öğrencilerimiz hafızlık diplomalarını almış olan öğrencilerimizdir. İl Müftülüğü olarak ilk defa düzenlediğimiz böyle bir programda da hafızlıklarını ilan etiler. İnşallah önümüzdeki yıl daha fazla öğrencimizle halkımızın karşısına çıkacağız. Kars Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursumuzda 2009-2010 eğitim-öğretim yılında da hafızlığa hazırlanan şu an 25 öğrencimiz var. Şu anda da toplam 45 öğrencimiz eğitim görüyor. 2010 yılının sonunda daha fazla hafızla aynı töreni icra etmeyi düşünüyoruz. Bu bir başlangıçtır inşallah budan sonra arkası gelecektir” dedi.


Gümüş daha sonra şunları söyledi:“Kuran Kursları Camiye cemaat yetiştirmektedir. Dolayısıyla Kur’an-ı Kerim’in elden ele, dilden dile, gönülden gönüle artmasında hafızlık müüssesinin çok büyük rolü vardır. Bu hafızlarımız Kur’ın-ı Azimüşşan’ın harf harf, kelime kelime, ayet ayet, sure sure işler gibi Kur’an-ı Kerim’i beyinlerine nakşetmişlerdir. Bu öğrencilerimiz inşallah hafızlıklarını tamamlamışlar ve hafızlık ünvanını almışlardır. Hafızlıklarını bitiren bu öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Hafızlık çalışan öğrencilerimize de Allah’tan zihin açıklığı diliyorum”


Bölge Yatılı Kur’an Kursu ilahi ekibinin ilahiler seslendirmesinden sonra 4 hafız Duna süresinden aşağıya Kur’an tilaveti okudular. 4 hafıza hediyelerinin dağıtılmasından sonra da Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya’nın duasıyla tören sona erdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.