1. HABERLER

  2. Kars'ta Dayakçı 'EĞİTİM'e TEPKİ
Kars'ta Dayakçı 'EĞİTİM'e TEPKİ

Kars'ta Dayakçı 'EĞİTİM'e TEPKİ

Alpaslan Lisesi ile Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda görevli iki öğretmenin, iki öğrencisini sınıftaki arkadaşlarının gözleri önünde darp ettiği iddia edildi.

A+A-
Alpaslan Lisesi ile Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda görevli iki öğretmenin, iki öğrencisini sınıftaki arkadaşlarının gözleri önünde darp ettiği iddia edildi.
 
Aileler öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunurken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iki öğretmen hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Kars'ta bazı okullarda öğretmenlerin öğrencilere karşı şiddet kullanmalarıyla ilgili şikayetler artmaya başladı. Alpaslan Lisesi'nde görevli öğretmen E., sınıfta göz göze geldiği lise ikinci sınıf öğrencisi A.K (17) ile tartışmaya başladı. İddiaya göre, "Sen bana nasıl öyle bakarsın" diyen E, A.K'yi sınıftaki arkadaşlarının gözleri önünde tekme ve yumruklarla dövmeye başladı. E, sınıftan çıkardığı öğrenciyi koridorda da dövmeye devam etti. Boynunda, yüzünde ve ayaklarında morluklar oluşan A.K, olayı ailesine anlattı. Aile, öğretmen hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

ÖĞRENCİSİNİN KULAKLARINI MORARTTI
Başka bir şiddet olayının da merkezdeki Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nda yaşandığı ortaya çıktı. Okulun 8.sınıfında okuyan E.A.T (13), arkadaşlarıyla tartıştı. Sınıf öğretmeni M.M'nin sınıfa girdiğini fark etmeyen öğrenciler, kendi aralarında tartışmaya devam etti. Buna sinirlenen öğretmen, öğrencilerin birbirlerine küfürlü konuştukları gerekçesiyle E.A.T'yi kulaklarından tutarak tahtaya çıkardı. Öğretmen, arkadaşlarının gözü önünde E.A.T'nin kulaklarını elleriyle uzun süre büktü ve yüzüne tokat attı. Sağ kulağı kanayan ve iki kulağı mosmor kesilen öğrenci ders bitiminde evine gitti. Anne Gülay T. kulaklarının asansörde sıkıştığını söyleyen E.A'ya inanmadı. Çocuğunu okula götüren anne, öğretmenin çocuğunu darp ettiğini öğrenince şoke oldu. Oğlunun darp edilmesine tepki gösteren anne, "Eğitim bu mudur? Böyle eğitimci mi olur? Çocuğun iki kulağı da mosmor olmuştu ve kanlar içindeydi. Kanlarını yıkadım. Öğretmen arkadaşlarıyla tartışan çocuğumu dinlemeden dövmeye başlamış" dedi. Öğrenci E.A.T ise, bir arkadaşının ön sırada oturan kız arkadaşlarına küfür ettiğini ve öğretmenin de kendisinin küfür ettiğini düşünerek dövmeye başladığını söyledi.

Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden ve çocukları E.A için darp raporu alan aile, öğretmen M.M hakkında Savcılığı suç duyurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, iki öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

ŞİDDET OKUL ÖNLERİNE TAŞTI
Şiddet sadece okulların içinde değil, okul önlerinde de artmaya başladı. Cumhuriyet Lisesi önünde meydana gelen kavgaya devriye gezen polis ekipleri müdahale etti. Bir aile, kızlarının sınıf arkadaşı erkek bir öğrenci tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek, öğrenciye saldırmaya başladı. Güçlükle kontrol edilen öğrencinin anne ve babasına polis müdahale ederken, erek öğrenci polis otosuna alınarak linçten zor kurtuldu. Polis Merkezi'ne götürülen aile ile öğrenci birbirlerinden şikayetçi oldu.

SABAH VE POSTA GAZETESİ DAYAK OLAYLARINI SAYFALARINA TAŞIDI
Doğan Haber Ajansı Kars Muhabiri Mukadder Yardımcıel ve Sabah Gazetesi Kars Muhabiri Murat Taşdemirci’nin imzasıyla Sabah Gazetesi ve Posta Gazetesi’nin yanı sıra bir çok ulusal gazetenin sayfalarına taşınan haber kentte günün konusu oldu. Haberlerin duyulması üzerine bir çok vatandaştan da ihbar telefonları geldi. Dayak ve şiddetin okullarda, eğitim yuvalarında devam ediyor olmasına üzüldüklerini belirten vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu iddialar ve yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili yapacağı açıklama ise merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
5 Yorum