1. HABERLER

  2. Kars'ta Çocuklar Yararına Konser
Kars'ta Çocuklar Yararına Konser

Kars'ta Çocuklar Yararına Konser

Arya Müzik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü korunmaya muhtaç çocuklar yararına 6 Mart'ta konser düzenlenecek.

A+A-
Arya Müzik, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü korunmaya muhtaç çocuklar yararına 6 Mart'ta Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonda konser düzenlenecek.
Geliri muhtaç çocuklara verilmek üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağışlanacak olan konsere protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor. Konserde; Arya Müzik Korosu, Kursiyer Öğrencilerin dinletisi, Grup Arya Müzik Topluluğu dinletisi sunulacak. Konser 6 Mart’ta saat 18.00-20.30 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonda verilecek.
Arya Müzik organizatörü Hüseyin Yılmaz, “Arya Müzik Evi olarak 1999 yılından beri faaliyetteyiz. Çalışmalarımız müzik eğitimi ve resim eğitimleri, tiyatro olarak devam ediyor. Dans toplulukları eğitimine de yakında başlanacak. Her yaptığımız çalışmalar sonunda her yılın ilkbaharında karma müzik dinletileri sunmaktayız. Bu dinletilerde görev alan kursiyer öğrencilerimiz ve Arya Müzik Topluluğu dinletisi ve çocuk korusu titizlik içinde çalışmalarını yapmışlardır. Bundaki amacımız; toplumu müzik ve sanatsal ekinliklere aşılamak ve çocuklarımızın bakış açısını değiştirerek topluma ve ailelerine birer faydalı birey haline getirmektir. Çocuklarımızın boş vakitlerini kültür ve sanat etkinlikleriyle birleştirerek kendini ve çevresini bilinçlendirmesine katkı sunmayı arzuluyoruz. Şiddetten uzak, her zaman hoşgörü, saygılı, mütevazi bir kişilik kazandırma arzusu içindeyiz. Arya Müzik olarak çalışmalarımız sadece konserle kalmayarak Arya Müzik Topluluğu olarak konserler ve özel geceler düzenlemeyi de amaçlıyoruz. Çeşitli sanatsal etkinliklerle; yani kitap günleri, müzik günleri, resim günleri, tiyatro günleri, dans topluluk günleri, şairlerimizle söyleşi programlarının yanında; klasik müzik günleri, Türk Halk Müziği günleri, Türk Sanat Müziği günleri ve çeşitli müzik günleri yaparak elimizden ne geliyorsa Kars için payata geçirmeye çalışıyoruz.” dedi.
Yılmaz daha sonra şunları söyledi:
“Kars iline gelen devlet memurları, üniversite öğrencileri boş vakitlerini kültür ve sanat etkinlikleriyle pekiştirmekteler. Kars’ımızın her zaman çağdaş ve kültür sanat şehri olduğunu böylelikle görmekteler. Öğrenciler yararına moral ve sınav stres konserleri yapılmaktadır. Tabii ki Devlet Konservatuarı ile de çalışmaktayız. Diğer ilerimizin Devlet Konservatuarları da her konuda manevi destek vermekteler. Kars’ta yapılan kültür ve sanat programlarıyla Arya Müzik topluluğu olarak bizler, gereken desteklerimizi sağlayarak katkı sunmayı hedefliyoruz. Her zaman kaliteli müzik ve resim eğitimlerimizle Avrupa standartlarına uygun olarak kaliteli eğitim vermeye çalışıyoruz. Çeşitli üniversite etkinliklerine katılarak seminerle, çalıştaylarla kendimizi geliştiriyoruz. Üniversite ve kültür sanat etkinliklerine davetli olarak Kars’ı temsilen gitmemiz bizi daha da gururlandırıyor. Kursiyer öğrencilerimizle 2010 sonbaharında Hacattepe Konser salonunda dinleti yapacağız. Yine, çeşitli uluslararası yarışmalara çocuklarımızı hazırlıyoruz. Kız çocuklarımızın okullaşma oranına katkı sağlamak suretiyle “Haydi Kızlar Geleceğe Merhaba” Projesi üzerinde çalışmaktayız. Bu proje sonuçlanırsa faaliyetimize müzik, resim, tiyatro, çalışmalarıyla da hız vereceğiz. Yetenekli çocuklarımızı topluma kazandırmak ve geleceğini kültür sanat eğitimleriyle güzelleştirmek istiyoruz. Faaliyetlerimizde her zaman sorumluluk duygumuzu bilerek üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.”
Yılmaz, etkinliklerin bunlarla da sınırlı kalmayacağını belirterek, “Her yaptığımız etkinliği topluma yararlı olarak hayata geçiriyoruz. Kursiyerlerle genellikle 6-60 yaş arası öğrencilerden oluşmakta. Özellikle okuma-yazma bilmeyen kursiyerlerimize nota eğitimi vermek biz daha çok gururlandırıyor. Müzik, matematiksel olduğu için çocukta harika zeka oranını kazandırıyor. 6 yaş için özellikle baba ve anne desteği çok önemli. Çocuk için özellikle ailelere her konuda görev düşmekte. Çocuklarımızla ilgilenip günlük yaşantısı takip ederek eğitimine katkı sağlamak gerekiyor. Ailelerin çocuklarına olan ilgisi çok önemli.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.