Kars'ta Cirit Müsabakaları YAPILDI

Kars'ta Cirit Müsabakaları YAPILDI

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Akcekale köyünde düzenlenen atlı cirit müsabakasında attan düşen iki oyuncu yara almadan kurtuldu.

A+A-
Kars'ın Selim ilçesine bağlı Akcekale köyünde düzenlenen atlı cirit müsabakasında attan düşen iki oyuncu yara almadan kurtuldu.
 
Akçekale köyünde yapılan cirit müsabakasına Çıplaklı köyü Doğanpınar Atlı Cirit Spor Kulübü ile Akcekale Allahuekber Dağı İstisas Atlı Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Köyde yapılan cirit müsabakasına atlar kamyonlarla getirildi. Köyde boş bir arazide yapılan müsabakada ciritçiler rakip oyuncu arkadaşlarına attığı ciritlerin isabet etmesi sonucu çeşitli sesler çıkarttı. Oynanan cirit oyununda ara sıra renkli görüntüler de oluştu. Oyuncular bir anda atlarına hakim olamayınca zaman zaman seyircilerin arasına daldılar. Yapılan müsabakada Akcekale Allahuekber Dağı İstisas Atlı Spor Kulüp Başkanı Şimşek Yıldırım Bursa'dan getirdiği Şahin adlı atını bir türlü oyuna alıştıramamanın ezikliğini yaşadı. Yıldırım, bindiği atı ile rakip oyuncuya cirit atmak istediği sırada Şahin isimli atı binicisini yere savurdu. Yara almadan kurtarılan Yıldırım, "Bu bir spordur, bu tür düşüşler genelde asgari oluyor. Pek o kadar da aşırı değildir. Bana da bir şey olmadı. Bizler cirit kulübümüzü kurduk şu an da kulübümüz faldır. Şu an da çevre köyümüz olan Çıplaklı köyü Doğanpınar Atlı Spor ile müsabaka yapıyoruz adeta çok dostane geçiyor. Ayrıca müsabakalarımız bu şekilde de devam edecek" diye konuştu.
 
Rakip oyuncunun cirit atması sonucu Akcekale Allahuekber Dağı İstisas Atlı Sporcusu olan Özgür Yıldırım'ın göğsüne isabet etmesi sonucu atıyla beraber yere çakılınca yara almadan son anda kurtuldu. Oyuncu Özgür Yıldırım, "Arkadaşımızın cirit atmasından dolayı ve bir de zeminin çamur olası sonucu bir anda kendimi yerde buldum. Ama herhangi bir yerimde bir sıkıntı yok cirit oyunumuza devam ediyoruz" dedi.
 
Oyuncu üzerindeki çamurlarıyla atına binerek tekrar oyununa kaldığı yerden devam etti. Zeminin yarı kar yarı çamur olmasından dolayı atların üzerinde zorluklarla duran oyunda, Çıplaklı Köyü Doğanpınar Atlı Cirit Spor Kulübü ile Akcekale Allahuekber Dağı İhtisas Atlı Spor kulübü artı 8 puan alarak berabere kaldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.