1. HABERLER

  2. Iğdırlı Dağcılardan TIRMANIŞ
Kars'ta 8 MART KUTLAMALARI

Kars'ta 8 MART KUTLAMALARI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kars kent merkezinde kadınlara karanfiller dağıtıldı.

A+A-
BDP, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE KADIN POLİSLERE KARANFİL
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Başkanı Yavuz Naki, Dünya Kadınlar Günü’yle ilgili düzenlenen basın açıklamasının ardından alanda bulunan bayan polislere karanfil dağıttı.
BDP İl Başkanlığı’ndan çıkan grup Kazımpaşa Caddesi üzerinden Faikbey Caddesindeki At Heykeli önüne yürüdü. Önde partili bayanlar arkada erkekler yürüyüş boyunca alkışlar eşliğinde “Yaşasın dünya Emekçiler Günü” sloganı attılar.
Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleşen yürüyüş sonrasında basın açıklaması okundu. Açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün 100. yılına girerken ülkemizde ve dünyada kadın özgürlüğünde halen ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Özelde ülkemizde ve Orta Doğu’dan emperyalist güçlerin savaş politikası sürdürülmektedir ve bu savaşlarda en çok etkilenen, şiddete maruz kalan, gözyaşı dökülen, emeği sömürülen biz kadınlarız. Bu şiddet politikaları 5 bin yıllık egemen erkek anlayışının bir sonucudur. 21. yüzyılı yaşarken halen kadınlara reva görülen yaşam erkek egemenlikli zihniyetin yasaları ve hukuku hüküm sürüyor. Töre cinayeti adı altında kadınlar katlediliyor. Berdel yapılıyor, para ile satın alınıp veriliyor. Kadınlara yaşatılan tecavüz ve şiddetin bedelini yine kadınlar ödüyor. Tecavüz eden erkek zihniyeti halen yargılanmış değildir” denildi.
Yapılan basın açıklamasının ardından bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Yavuz Naki ise Roj TV’yle ilgili gelişmeleri kınadıklarını belirtti.


Naki daha sonra basın açıklamasına katılan BDP’li kadınlara ve alanda görevli bayan polislere karanfil dağıttı. Bazı polislerin karanfilleri almakta çekimser kaldıkları gözlendi.
DİSK, KADINLARA KARANFİL HEDİYE ETTİ
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kars Şube Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kent merkezinde kadınlara karanfil dağıttılar.
DİSK Kars Şube Başkanı Mahmut Yerli, üyelerle birlikte kent merkezinde kadınlara karanfil dağıttılar. Köylerinden kente alış-verişe gelen vatandaşlara eşlerine teslim etmeleri içinde karanfil veren DİSK üyeleri bütün kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.


ÖZEL İDARE’DE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
8 Mart Dünya kadınlar günü İl Özel İdaresinde yapılan törenle kutlandı.

Kutlamaya İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Özel İdare  Genel sekreteri Ali Salgar, Yol İş Sendikası Kars Temsilcisi Ahmet Karabulutlu, Sendika Temsilcisi Nejdet Kaksan, İl Özel İdaresi’nde görevli Müdür ve Şube Müdürleri  ve bayan personeller katıldılar.
İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, kadın personellerin Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
İl Genel Sekreteri Ali Salgar da yaptığı konuşmasında kadınların tarih boyunca emeklerinin çok olduğuna değinerek kadınlar gününü kutladı.
Yol-İş Sendikası Kars Temsilcisi Ahmet Karabulutlu ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tarihçesinden bahsederek, geçmişten bu yana kadınların emeklerinin inkar edilmediğine değindi. Karabulutlu, “Kadınların emeği ile birçok zor işler başarıya ulaşmıştır” diyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.
Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Özel İdaresinde görevli bayan personellere karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi.


TÜRK SAĞLIK SEN KARS ŞUBESİ KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Türk Sağlık Sen Kars Şubesi, 8 Mart dünya Kadınlar Günü münasebetiyle  bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajda; Türk kadınının çalışma hayatında yeri ve öneminin bilinci içinde olunması gerektiği vurgulandı.
Şube Sekreteri Murat Şanlı, çalışma hayatında eşitlik için,  politik haksızlıkların ortadan kalkması için, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için çalışıldığına dikkat çekerek, “Biz Türk Sağlık Sen Kars Şubesi olarak Türk kadınının çalışma hayatında yeri ve öneminin bilincindeyiz sorunlarının ne kadar çok olduğunun farkındayız bunların çözüm yollarında üzerimize düşen her türlü göreve hazırız bu vesileyle Türk kadının Kadınlar gününü kutluyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.