1. HABERLER

  2. Kars'ta 300 Ev ve İşyeri SULAR ALTINDA
Kars'ta 300 Ev ve İşyeri SULAR ALTINDA

Kars'ta 300 Ev ve İşyeri SULAR ALTINDA

Kars'ta etkili olan şiddetli yağış sonunda meydana gelen su taşkınları nedeniyle yaklaşık 300 ev ve işyeri sular altında kaldı.

A+A-
Kars'ta etkili olan şiddetli yağış sonunda meydana gelen su taşkınları nedeniyle yaklaşık 300 ev ve işyeri sular altında kaldı.
10 dakika süren etkili yağış nedeniyle oluşan sel sularından şehir merkezi başta olmak üzere birçok yerleşim alanı olumsuz etkilendi. Yeni Mahalle, Halitpaşa Mahallesi, Ali Gaffar Okkan Bulvarı, Şehitler Mahallesi, Kombina yolu üzerindeki ev ve iş yerleri sular altında kaldı.
Vatandaşlar bir yandan evlerine dolan suları boşaltırken diğer yandan da suyun önünü kesmeye çalıştı. Bazı bölgelerde de kanalizasyon taşkınları sonucu sıkıntılar yaşandı.
Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen belediye ekipleri bütün sıkıntılı bölgelere ulaşıp sorunları çözmeye çalışıyor.
Haberin Öncesi..

ACİL SERVİS'İ SU BASTI
Kars'ta, bugün öğlen saatlerinde yağan ve giderek şiddetini artıkan sağanak yağış Devlet Hastanesi Acil Servisi başta olmak üzere bir çok yerde su baskınlarına neden oldu
Yaklaşık bir saat boyunca yağan yağmurdan en çok etkilenen yer Devlet Hastanesi Acil Servisi oldu. Acil Servis kapısından geçen akıntı yerlerindeki sorunlar nedeniyle içeriye giren yağmur suları görüntüleme merkezi başta olmak üzere bir çok odada birikmeye başladı. Hastanenin temizlik personeli saatlerce suları temizlemek için uğraştı. Yağmur nedeniyle Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesi ile Prof. Dr. Metin Sözen caddelerindeki bazı kavşaklarda da su göletleri oluştu. Yoldan geçen araçlar ile kaldırımlarda yürüyen yayalar zor anlar yaşadı. Zaman zaman şiddetini arttıran yağmur, rüzgarın da etkisiyle adeta kışın fırtınalı günlerini anımsattı.

KARS’TA DOLU VE YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Kars’ta etkili olan sıcak ve güneşli hava yerini yağışlı havaya bıraktı.

Kars’ta etkili olan güneşli ve sıcak hava etkisini kaybetti. İl genelinde etkili olan yağmur cadde ve sokaklarım sular altında bıraktı.

Şehir merkezinde sağanak yağan yağmur, bazı bölgelerde su birikmesine sebep oldu. Yağmur zaman zaman araç trafiğini de aksattı. Bazı bölgelerde biriken sular vatandaşlara zor anlar yaşattı. Evelerine gitmek isteyen vatandaşlar su birikintilerinden geçmek zorunda kaldı. Turgut Kuş, isimli bir vatandaş elindeki ekmek poşetiyle sulara girerek evine gitti.

YÜKSEK KESİMLERE DOLU YAĞDI
Kars’ta etkili olan yağmurlar, yüksek kesimlerde yerini doluya bıraktı. Arpaçay, Akyaka, Digor, Susuz ve Selim’de etkili olan dolu arpa ve buğday tarlalarına zarar verdi. Fındık büyüklüğünde yağan dolu arpa ve buğday tarlalarını yatırdı. Arpaçay’da etkili olan dolu yağışı çok sayıda vatandaşın tarlasının zarar görmesine neden oldu.

Kars’ta yağışlı havanın bugünde etkili olacağı kaydedildi. İl merkezinde yağmur beklenirken, yüksek kesimlerde doluya karşı vatandaşlar uyarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum