1. HABERLER

  2. Kars'a Çevre ve 0rman TIR'ı GELDİ
Kars'a Çevre ve 0rman TIR'ı GELDİ

Kars'a Çevre ve 0rman TIR'ı GELDİ

Çevre ve orman Bakanlığı'nın organizasyonuyla Kars'a gelen Çevre ve orman TIR'ı ilgi gördü.

A+A-
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın organizasyonuyla Kars'a gelen Çevre ve Orman TIR'ı ilgi gördü.
Kars Hükümet Konağı önünde konuşlandırılan TIR’a özellikle öğrenciler ilgi gösteriyor. Birer saatlik seanslar halinde gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerde ve vatandaşlar da çevre bilinci oluşturulması hedefleniyor.
Çevre ve Orman TIR’ını ziyaret eden öğrencilere su tasarrufu, çevrenin korunması, ağaçlandırmanın önemi orman yangınlarının önlenmesi konularında bilgiler veriliyor.
TIR’da görevli personel, ilköğretim okulu öğrencilerine atıkların ayrışımı, atık pillerin, cam, şişe, kağıt, karton ve benzeri atıkların çöpe atılmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Seyyar eğitim TIR’ı ile gerçekleştirilen proje kapsamında tiyatro gösterileri, çevre konulu şarkı, şiir yarışmaları yer alıyor. Ve animasyonlarla renklenen etkinliklere çocuklar büyük ilgi gösterdiği dikkat çekti.
Çevre ve Orman Bakanlığı’nca özel olarak giydirilip hazırlanan TIR, çevre bilincini yükseltmek amaçlı eğitimler vermek üzere 81 ili gezecek.
Çevre TIR’ında çocuklara dönük dans ve tiyatro gösterisi yapıldı. Fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Bakanlık ve Çevre ve Orman Kars İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan şapka, t-shirt, balon ve Orman Bölge Müdürlüğünün hazırladığı şapkalar ziyaretçilere dağıtıldı.
Çevre ve Orman TIR’ı Kars’tan 20 Mayıs’ta ayrılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.