1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'da Öğretmenlerden Bayraklı Yürüyüş
Kars ve Erivan'da Sözlü Tarih Atölyesi

Kars ve Erivan'da Sözlü Tarih Atölyesi

Kars'ta 'Karşı Tarafın Hafızası: Yerel Bellekte Kars ve Erivan' konulu sözlü tarih atölyesi düzenlenecek.

A+A-
Kars'ta 'Karşı Tarafın Hafızası: Yerel Bellekte Kars ve Erivan' konulu sözlü tarih atölyesi düzenlenecek.
 
Almanya’nın Münih Üniversitesi’nden antropolog Derya Özkan ile tarihçi Christoph K. Neumann önümüzdeki hafta bir öğrenci grubuyla birlikte Kars’a gelerek sözlü tarih atölyesine katılacaklar.
 
Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür) ortaklığı ile yürütülecek projeye, İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Kars Kültür Sanat Derneği de destek veriyor.
 
Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi (Kafkas Kültür) Başkanı mimar Ali İhsan Alınak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karşı Tarafın Hafızası: Yerel Bellekte Kars ve Erivan konulu proje çerçevesinde, farklı kesimlerden ve nesillerden Karslılarla sözlü tarih görüşmeleri düzenlenecek. Sözlü tarih atölyesi, 1918’e kadar Anadolu’nun geri kalanından epey farklı bir tarihî seyrin söz konusu olduğu bu bölgede, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından sınırın iki tarafına ayrılan ve 1993’te sınırın kapatılmasıyla birbirinden iyice koparılan toplulukların sınırın diğer tarafını nasıl hatırladığı üzerinde duracak.” dedi.
 
Alınak daha sonra şunları söyledi:
“Kars’ta Türkiye’nin diğer yörelerinden farklı bir yerel hafıza olduğundan söz edilip edilemeyeceğini anlamak, buraya mahsus mazi ve tecrübelerin nasıl bir iz bıraktığını irdelemek amacıyla düzenlenecek olan söyleşilerde Kars yerel tarihinden gündelik hayatla ilgili anılar ve düşüncelerin ifadesini bulması ümit ediliyor. Münih Üniversitesi’nden gelen öğrenci ve akademisyen grubu, Kars ve Digor’da çalışmalarını tamamladıktan sonra Ermenistan’a gidecek ve oradaki Kafkas Enstitüsü ile işbirliği içinde Erivan’da Kars’ın nasıl hatırlandığını incelemeye girişecektir.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.