1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars’ta 8 Yer 'Özel Güvenlik Bölgesi' İlan Edildi
Kars Valisi Tepe'den İddialara CEVAP

Kars Valisi Tepe'den İddialara CEVAP

Kafkas Üniversitesi öğrencisi M.K.'nın ifade vermek için gittiği polis karakolunda çırılçıplak soyundurularak kameraya alındığı iddiasıyla ilgili olarak açıklama yapan Vali Eyüp Tepe, ifadenin üzerinden 10 gün geçtikten sonra olayın ortaya çıkmasını anlam

A+A-

Kafkas Üniversitesi öğrencisi M.K.'nın ifade vermek için gittiği polis karakolunda çırılçıplak soyundurularak kameraya alındığı iddiasıyla ilgili olarak açıklama yapan Vali Eyüp Tepe, ifadenin üzerinden 10 gün geçtikten sonra olayın ortaya çıkmasını anlamlı bulduğu bildirdi.

Usulüne uygun üst araması yapıldığına, adli ve idari soruşturma başlatıldığına işaret eden Vali Tepe, "Eğer bir arkadaşımız maksadını aşmışsa o da gereği neyse cezasını bulur. Ümidim, olayın bir provokasyon, bir iftira olmaması. Eğer öyle olursa da onun da gereği yapılır" dedi.

Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi M.K., bir tiyatro oyununda 'Cumartesi Anneleri' rolünü canlandırdığı için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) ifadeye çağrıldı. TEM'e 27 Şubat günü giden M.K. üst araması sırasında kadın polis memurunun tamamen soyundurduğu, kabul etmediği zamanda ise zor kullandığını iddia etti. M.K.'nın Avukatı Bişar Abdi Alınak, olayla ilgili olarak 6 Şubat günü Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede "İnsanlık dışı muameleyle karşı karşıya kalan müvekkilim ağır bir travma ve ruhsal çöküntü içerisindedir. Müvekkilim TEM şubeye girdiği andan itibaren tehdit edilmiş zor kullanılarak içinde bir kameranın olduğu bir odada çırılçıplak soyundurularak işkenceye maruz bırakılmıştır. Genç birini çırılçıplak soymak suretiyle suç işleyen, müvekkilimi tehdit eden başta görevli polis memurlarının ve talimatı aldıklarını iddia ettikleri TEM Şube Amirinin ve TEM Savcısının gerekli kovuşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını talep ederim" dedi.

VALİ, EMNİYET MÜDÜRÜ İLE BASININ KARŞISINA ÇIKTI

Olayın basına yansıması üzerine Vali Eyüp Tepe, bugün Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ile birlikte valilikte düzenlediği basın toplantısında, olayın 10 gün önce meydana geldiğini anımsattı. M.K.'nın bir arkadaşıyla birlikte ifade vermek için Emniyet'e gitmiş olduğunu vurgulayan Vali Tepe, usule uygun olarak üst araması yapıldığını bildirdi. M.K.'nın sırt çantası, kaban ve ayakkabılarını çıkarması dışında başka bir müdahale olmadığını anlatan Vali Eyüp Tepe, bu nedenle kamera kayıtlarının TÜBİTAK'a gönderildiğini ve yaklaşık 10 içinde gelecek rapor doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Vali Eyüp Tepe, şunları söyledi:

"10 günlük süreç içinde kardeşimizin başka bir birime müracatı olmuyor. Tabi ki saygımız var. Bunun hem adli hem idari yönden araştırılması gerekiyor. İnşallah bu süreç en kısa zamanda tamamlanır. Eğer bir arkadaşımız maksadını aşmışsa o da gereği neyse cezasını bulur. Benim ümidim olayın bir provokasyon, bir iftira olmaması. Ama iftira ya da provokasyonsa, onun da gereği yapılır. Çünkü biz Kars'ımızı çok seviyoruz. Kars'ın böyle yakışıksız, insan onuruyla yakışmayacak bir iddiayla gündeme gelmesini kabullenemiyorum. Böyle bir iftira eğer varsa, inşallah karşılaşmayız. Karşılaşmak Kars Valisi olarak benim istediğim en son şeydir. İfade zaten kamera kaydıyla alınıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde bu olayın dile getirlmesi soru işaretleri bıraktı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.