1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'taki Kazada 2 Kişi YARALANDI
Kars Valisi Taziyeleri KABUL ETTİ

Kars Valisi Taziyeleri KABUL ETTİ

Kars Valisi Ahmet Kara, annesi Hatice Kara'nın vefatı nedeniyle gittiği Erzincan'dan dönerek Öğretmenevi'nde taziyeleri kabul etti.

A+A-
Kars Valisi Ahmet Kara, annesi Hatice Kara'nın vefatı nedeniyle gittiği Erzincan'dan dönerek Öğretmenevi'nde taziyeleri kabul etti.
 
Basın mensupları, kurum ve kuruluşlarda çalışanlar ile Valilik personeli taziye için Öğretmenevi’ne akın etti. Kuran’ı Kerim’den ayetler ve duaların okunduğu taziye kabulünde bir konuşma yapan Vali Kara, Karslılar’a cenaze nedeniyle gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.
 
Vali Kara, “Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi. Malda yalan, mülk de yalan, bari birazda sen oyalan” sözünü hatırlattıktan sonra, “Dünyanın baki olduğunu zannedenler ölüm olaylarından ders almalılar. Dünya baki değildir. Bir de ahret vardır. Dünya denilen pencereden diğer aleme göçüyor. Bizim inancımıza göre ölüm, dünyadan öteki dünyaya açılan pencereden geçmektir. Çünkü Müslümanlık gayba inanır, ahret gününe inanır ve ahret günün de ebediliğine inanır. Dolayısıyla Müslüman, yarın ölecekmiş gibi dünyaya, hiç ölmeyecekmiş gibi ahrete sarılması emredilir. Birde “Dünya ahretin tarlasıdır” hadisi vardır. 1979 yılında babamı, şimdi de annemi kaybettim. Onlar gittiler ve cisimleri belli bir süre sonra çürüyecek. Ama insanların bıraktıkları eserler, iyi huyları mutlaka baki kalacak. Güzel intiba, güzel eşler, dostlar bıraktıysanız, güzel eserler bıraktıysanız siz hayırla yad edileceksiniz. O açıdan dünya hakikaten tedarik yeridir. Özellikle şimdi modern terimiyle insan hakları diyorlar ya, bizim dinimizde de onun adı kul hakkıdır. Kul haklarına çok riayet etmemiz lazım. Cenab-ı Allah, “Bütün günahlarınızı affederim bana kul hakkıyla gelmeyin” diyor. Onun için hep iyi ilişkilerde bulunmak ve iyiliklerde bulunmamız gerek ki bizler ayrıldıktan sonra güzel sözlerle anılalım ve hayırla yad edilelim.” dedi.
 
Annesinin çok cömert olduğunu da ifade eden Vali Kara, “Erzincan’da köyümüzde ne kadar sahipsiz kadın-erkek kim varsa hepsine yemek dağıtırdı. Biz küçükken bize tası tabağı verirdi ve onlara yemek dağıtmadan biz sofraya oturamazdık.” diye konuştu.
 
Vali Kara daha sonra şunları söyledi:
“Karslıların bize göstermiş oldukları iltifat, ikram, güzel ilgi fevkalede bizi memnun etti. Bir kısmı Erzincan’a gelerek orada evimizde taziyede bulundular. Hakikaten minnet duydum, şükranlarımı arz ediyorum. Biz memnun olduk, Allah da onlardan memnun olsun. Bir kısmınızda bugün burada bizi yalnız bırakmadınız, taziyeye geldiniz, Fatiha okudunuz, Kur’an dinlediniz, bizim hatırımızı saydınız inşallah Allah da sizin hatırınızı saysın, Allah da sizin yardımcınız olsun. Allah size sağlık ve uzun ömür vererek bol rızıklarla rızıklandırsın. Allah sizinde geçmişlerinize rahmet etsin. Çok çok sağolun, çok memnun ettiniz, Allah da sizi memnun etsin. Hepinize saygılar ve muhabbetler sunuyorum. Hepiniz sağolun, arkadaşlar.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.