1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Göçmenler 'ABD Sınırı'na Ulaştı
Kars Valisi Doğukapı AÇILMAYACAK !

Kars Valisi Doğukapı AÇILMAYACAK !

Azerbaycan'ın kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Konsolosluğu tarafından 'Cumhuriyet Günü' resepsiyonu düzenlendi.

A+A-

Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından “Cumhuriyet Günü” resepsiyonu düzenlendi.

Sarıkamış Ce-Mar Toprak Otel'de düzenlenen resepsiyona Vali Ahmet Kara, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ve davetliler katıldı.

SINIRI AÇMAYACAĞIZ

Burada konuşan Vali Kara, Ermenilerin Azerbaycan Türklerine yaptığı katliamları kınadığını belirterek, şöyle söyledi:

"1991'de tekrar bağımsızlığına kavuşan bugün dünyanın itibarlı, sözü geçen, dış siyasette adı geçen ve ekonomik yönden de güçlü bir Azerbaycan bugün emin adımlarla yürümektedir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Ermeniler 8 bölgeden oluşan Dağlık Karabağ'dan çekilmedikçe bizde Ermeni sınırını kapalı tutmaya devam edeceğiz. Bilindiği gibi 1991 yılında Ermeniler, O gün ki Azerbaycan'da yaşanan iç karışıklıklardan istifade ederek, Karabağ'ı istila ettiler. O gün Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu kararı alarak sınırı kapatmıştır. Bugün hala Ermeni sınırımız 165 kilometre. Sadece Kars ile olan sınır kapımızı kapatmışız. Ermeniler bölgeden çıkmadıkça, bu bölgeyi bu Azerbaycan şehirlerini Azeri kardeşlerimize vermedikçe biz de bu sınırı açmayacağız."

Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov da konuşmasında, ülkeler arasındaki kardeşlik münasebetlerinin tarihi ve manevi derinliği bu gün siyasetten iktisada, teknolojiden medeniyete kadar geniş sahaya sirayet ettiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ problemi konusunda daima Azerbaycan'ı desteklediğini bildiren Süleymanov, "Bugün ülkelerimiz arasında karşılıklı işbirliği programları uğurla hayata geçirilmektedir. Yakında hayata geçirilecek Bakü -Tiflis-Kars Demiryolu ülkelerimiz arasında sadece nakliyat ilişkileri değil manevi duygularımızı da daha da sağlamlaştıracaktır. Bizler hem Azerbaycan halkı, hem kardeş Türkiye halkı olarak karşılıklı güvene dayalı bu münasebetlerden büyük memnuniyet duymaktayız" diye konuştu.

Nahçıvan'dan gelen Devlet Filarmoni Orkestrası sanatçılarının söyledikleri şarkı ve türkülerle program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.