1. HABERLER

  2. Erkek Elmas'ın Korkunç İntikamı
Kars Valisi BTK'dan Çok UMUTLU

Kars Valisi BTK'dan Çok UMUTLU

Kars Valisi Ahmet Kara, 2013 yılında tamamlanması planlanan Kars-Bakü- Tiflis Demiryolu hattı ile Kars'ın önünün açılacağını belirtti.

A+A-
Kars Valisi Ahmet Kara, 2013 yılında tamamlanması planlanan Kars-Bakü- Tiflis Demiryolu hattı ile Kars’ın önünün açılacağını belirtti.
Kars Valisi Ahmet Kara, Kars-Bakü-Tiflis demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte Kars’ın ticaret merkezi haline geleceğini ifade etti. Vali Ahmet Kara; “Kars-Bakü-Tiflis demiryolu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar birçok bölgede aynı şekilde sürüyor. Kars’ı Pekin’e bağlayacak olan bu demiryolu ağı yakın gelecekte Kars’ın ticaret merkezi olmasında önemli rol oynayacaktır” dedi.
KARS'IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Kars’ın çehresinin değişeceğini belirten Vali Ahmet Kara, “Uzun yıllar yatırım yapılmamış ilde sadece iki fabrika bulunuyor. Bunlardan birisi özel, diğeri devlete aittir. İşsizlikten dolayı Kars çok göç vermiş. Ama inanıyorum bundan sonra Kars göç veren değil, göç alan il konumunda olacak. Demiryolunun faaliyete girmesiyle birlikte Kars canlanacaktır. Kars’ta yatırım yapmak için insanlar buraya akın edecek. Depo ve antrepoların Kars’ta yapılmasıyla birlikte şehir merkezine hareketlilik gelecek. Canlılık gelecek. Kars Türkiye Cumhuriyet’lerinin ticaret merkezi haline gelecek. Kars cazibe merkezi olacaktır” diye konuştu.
KARS GELECEĞİNİ İYİ GÖRÜYORUM
Kars inşaat alanına döndüğüne de dikkat çeken Kars Valisi Ahmet Kara; “Havaalanını terminal binalarının yapılması, demiryolu inşaatının devam etmesi, hükümet tarafından barajların, yolların yapılması bunlara birlikte Belediye Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar ile Kars inşaat alanına döndü. Bu yatırımların tamamlanması ile birlikte Kars doğunun cazibe merkezi haline gelecektir. Ben şahsen Kars’ın geleceğini çok iyi görüyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan yapımına devam edilen Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu hattı çalışmaları Kars ve Ardahan sınırları içerisinde devam ediyor.
Birçok bölgede aynı anda yapılan çalışmalarda bir taraftan tünel ve köprüler yapılırken bir taraftan da dolgu işlemleri devam ediyor. Özellikle Çıldır mevkiinde yapılan çalışmalarda baya yol kat edildiği ortaya çıktı.
Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu’nun 2013 yılında tamamlanması bekleniyor. Demiryolu Kars’ı Pekin’e, Pekin’i de Londra’ya bağlayacak.
Kars-Bakü-Tiflis Demiryolu’nun temeli 24 Temmuz 2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından atılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.