1. HABERLER

  2. Kars Selim'de Atlı KAR SÖRFÜ
Kars Selim'de Atlı KAR SÖRFÜ

Kars Selim'de Atlı KAR SÖRFÜ

Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Çıplaklı Köyü'nün gençleri, denizde sürat motorlarıyla yapılan su kayağından etkilenip kar üstünde atlı kayak yaptı.

A+A-
Kars'ın Selim İlçesi'ne bağlı Çıplaklı Köyü'nün gençleri, denizde sürat motorlarıyla yapılan su kayağından etkilenip kar üstünde atlı kayak yaptı.
Selim İlçesi'ne 14 kilometre uzaklıktaki, 65 hane ve 525 nüfuslu Çıplaklı Köyü'nün gençleri, televizyonda denizde sürat motoruyla bağlanarak kayanları görünce kendi aralarında iddiaya girdi. Gençler arasındaki bu çekişme ortaya renkli ve ilginç görüntüler çıkardı. Deniz motoru yerine atı kullanan Çetin Güneş (27) ile Kenan Karataş (25), Sarıkamış Kayak Merkezi'nden kiraladıkları kayaklarla gösteriye başladı. Atın eğerlerinden sarkıtlan halatlarla köy meydanında kaymaya başlayan gençler, dört nala koşan atın arkasında önce başarısız oldu. Gençleri izlemeye gelen köyüler de alkışlarıyla iki gence destek verdi. Kayak yaparken, arada bir yerlerde sürünen gençlerin durumu köy ilköğretim okulu öğrencilerini kahkahaya boğdu. Yarışın sonunda en az düşerek uzun süre kaymayı başaran Çetin Güneş birinci olarak iddiayı kazandı.
Atlı kayağı çok sevdiğini belirten Çetin Güneş, “Arkadaşlarla iddialaştık. Ortaya hiç bir şey koymadan yaptığımız bu iddia sayesinde sevkli bir spor ortaya çıktı. Çok hoşuma gitti. Yazın Antalya'ya gidersem orada da deniz kayağı yapacağım” diye konuştu.
Kars Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Spor Kulübü Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, cirit yarışmalarındaki atları Çıplaklı Köyü’nde yetiştirdiklerini belirterek, “Bugüne kadar atlarla cirit yarışmaları yaptık. İlk kez atlı kayak yapmayı denedik. Oldukça zevkli bir spor. Bundan sonra bu sporu daha geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
7 Yorum