1. HABERLER

  2. Kars Sağlık-Sen'den Üyelerine PANEL
Kars Sağlık-Sen'den Üyelerine PANEL

Kars Sağlık-Sen'den Üyelerine PANEL

Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi üyeleri Kars Devlet Hastanesi'nde üyelerine yönelik panel düzenledi.

A+A-
Türk Sağlık-Sen Kars Şubesi üyeleri Kars Devlet Hastanesi'nde üyelerine yönelik panel düzenledi.
Hastanenin toplantı sonundaki panele; Türk Sağlık-Sen Sendikası Kars Devlet Hastanesi İş yeri temsilcileri Çağrı Arısoy, İsmail Çetinkaya, Türk Sağlık Sen üyeleri ve diğer sendikalara bağlı üyeler katıldı. Panelde ilk olarak Türk Sağlık-Sen Kars Devlet Hastanesi işyeri temsilcisi Çağrı Arısoy’un hazırladığı sinevizyon gösterisi sunuldu.
Türk Sağlık-Sen Şube Sekreteri Murat Şanlı, yaptığı konuşmada başta Tam Gün Yasası olmak üzere, gündemdeki konular hakkında üyelerini bilgilendirdi. Şanlı, “Bilindiği üzere Tam Gün Yasası meclis gündemine alınmıştır. Fakat bu haliyle sağlık çalışanları açısından yetersiz kalmıştır. Umuyoruz ki hükümet yetkilileri bu eksikleri yeniden gözden geçirerek yasayı meclis gündemine taşırlar” dedi.
Şanlı ayrıca, “YÖK geçen ay almış olduğu bir kararla laboratuar, veteriner sağlık gibi ön lisans programlarının hemşire ve sağlık memurları için bir üst öğrenim ola hakkını ellerinden almış bu konu ile ilgili olarak genel merkezimiz YÖK ile görüşmeleri sonucu kararın yeniden gözden geçirileceği dile getirilmiştir. Fakat bizler bu karar karsısında duyarsız kalamayız. Elbette bireysel anlamda kendimize düşen görevin icaplarını yetirene getirmekle de mükellefiz. Bu konu ile alakalı sendikamız avukatları aracılığı ile üyelerimiz talepleri yönünde dava açmak suretiyle bu hakkımızın ellimizden alınması hususunda gerekli adımları hukuki anlamda da atıyoruz. Ve atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Şanlı daha sonra şunları söyledi: “2010 yılı memur maaş artışları memurları tatmin etmemiş adeta açlığa mahkum etmiştir. İlaçta alınan katılım payı ayrı bir sorun teşkil etmektedir. Ekonomik şartların gün geçtikçe ağırlaşmakta olduğu ülkemizde memurumuz yokluk ve sefalete mahkûm edilmiştir. Kamuoyu tarafından 4/B ve 4924 diye bilinen ve bu şekilde değişik adlar altında istihdam edilen sözleşmeli çalışanların aile birlikleri bozulmuş tayin hakları kendilerine verilmemiş. Aynı işi yapan fakat değişik adlar altında çalışan memur kesimleri yaratılarak iş barışı zedelenmiştir. Umuyoruz ki insanımıza en kaliteli hizmeti vermeyi kendisine şiar edinen Türk memuru hak ettiği saygıya ve maddi imkanlara biran önce kavuşur”
Şanlı konuşmasını tamamladıktan sonra üyelerinin sorunlarını cevapladı. Kars Devlet Hastanesi çalışanları panelin çok verimli geçtiğini ve bu gibi panellerin sık sık yapılması gerektiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.