1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Şenlik Havasında 'İftar Programı'
Kars KCK Davasında 5 TAHLİYE..!

Kars 'KCK' Davasında 5 TAHLİYE..!

Kars'ta 25'i tutuklu 47 Kürt siyasetçisinin yargılandığı davanın duruşmasında 5 kişi tahliye edildi.

A+A-

Kars'ta 25'i tutuklu 47 Kürt siyasetçisinin yargılandığı davanın duruşmasında 5 kişi tahliye edildi.

Kars'ta 'KCK' adı altında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25'i tutuklu 47 Kürt siyasetçi hakkında açılan davanın 7. duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

DİHA'nın haberinde, Duruşmaya tutuklu bulunan Murat Yıldırım, Şükran Gürbüz, Ayhan Kurtulan, Yüksel Şilan Efendioğlu, Yakup Can, Alihan Dağ, Ramazan Erkmen, Yavuz Naki, Abdulkadir Dağ, Erdal İnce, Hakan Okşali, Musa Çakmak, Oktay Mamay, Şemsettin Enes, Güngör Alp, Hüseyin Boşnak, Nurettin Çeledir, Erdal Yıldırım, Süleyman Mencütekin, tutuksuz sanıklar ve avukatlar katıldı. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane'nin de izlediği duruşmada kimlik tespiti yapıldı.

Kimlik tespitinde tutuklu sanıklar, "Ez li virim" diye yanıt verdi ve hepsi Kürtçe savunma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, tutukluların eğitim durumlarını göz önünde bulundurularak, Kürtçe savunma talebini reddetti. Savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Ardından savunma yapan avukatlar da müvekkillerinin yattıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Nurettin Çeledir, Alihan Dağ, Erdal İnce, Şemsettin Enes ve Hüseyin Boşnak'ın tahliyesine karar verirken, 20 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Nisan'a erteledi.

'Yargılamalar hukuk dışıdır'

Mahkeme çıkışında açıklama yapan BDP Kars Milletvekili Birtane, Türkiye'de hukuka aykırı yargılamaların yapıldığını belirterek, yargılamaların hiç bir somut dayanağının olmadığını söyledi. Birtane, "Bu operasyonların merkezinde bulunanlara sesleniyorum; Artık bu ülkenin geleceği için aklıselim kararlar verilmesi gerekiyor. Tüm tutuklamalar ve cezalandırılmaların hukuki boyutu yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum