1. HABERLER

  2. Kars 'KCK Davası'na Devam EDİLDİ
Kars KCK Davasına Devam EDİLDİ

Kars 'KCK Davası'na Devam EDİLDİ

Erzurum'da görülen KCK Kars davasının duruşması yapıldı. Duruşmada tahliye çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

A+A-

Erzurum'da görülen KCK Kars davasının dördüncü duruşması yapıldı. Duruşmada tahliye çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

18’i tutuklu 33 sanıklı KCK davasında tahliye çıkmadı. Duruşmada Mahkeme Başkanı Ayhan Bora, ‘Kürtçe’ savunma yapmak için ısrar eden tutuklu sanıklara “Türkçe’yi ileri derecede biliyorsunuz. Anlamıyoruz sizi, Kürtçe konuşamazsınız” diyerek uyardı.

Kars'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 18’i tutuklu 33 sanığın yargılandığı, KCK davasının dördüncü duruşması, Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmaya BDP’li yöneticiler tutuklu Murat Yıldırım, Şükran Gürbüz, Ayhan Kurtulan, Yakup Can, Alihan Dağ, Ramazan Erkmen, Yavuz Naki, Abdulkadir Dağ, Erdal İnce, Hakan Okşakli, Musa Çakmak, Oktay Mamay, Şemsettin Erez, Güngör Alp, Hüseyin Boçnak, Nurettin Çeledir, Erdal Yıldırım, Süleyman Mencütekin ile tutuksuz sanıklar Haydar Nama, Güven Topçu, Adil Muğlu, Mehmet Kesik, Aydemir Akçilad, Mesut Özer, Şevket Kaya, Ali Öztürk, Susan Can, Kadir Şur, Vezir Barış, Abbas Kaya, Ensar Barış, Hasan Sunca ve Kasım Adıgüzel ile sanıkların avukatları, yakınları ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ile Ağrı Milletvekili Halil Aksoy katıldı.

“ANLAMIYORUZ, TÜRKÇE KONUŞUN”
Tutuklu sanıklardan BDP’li Yöneticiler Murat Yıldırım, Şükran Gürbüz, Ramazan Erkmen, Musa Çakmak, Oktay Mamay, Güngör Alp, Erdal Yıldırım ve Süleyman Menütekin, ‘Kürtçe’ savunma yapmak istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ayhan Bora,”Bakın Kürtçe konuşmakta ısrar ediyorsunuz, Anlamıyoruz, Türkçe konuşun” uyarısında bulundu.

“KURAN-I KERİM ÜZERİNE YEMİN EDERİM Kİ BEN KCK ÜYESİ DEĞİLİM”
Tutuklu sanıklardan Yakup Can, suçlamaları kabul etmeyerek “Kuran-ı Kerim’i getirin ki yemin ederim. Ben KCK üyesi değilim. Bu devlet suç işlemiştir. Biz kimin tavuğuna kış dedik” dedi.

BDP’Lİ MİLLETVEKİLİ ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI
Polisin sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan KCK sanıklarının yakınları ile birlikte Adliye çıkışında bir açıklama yapan BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy tutuklu sanıkların suçsuz yere cezaevinde yattıklarını ileri sürdü. Aksoy, “KCK’nın bu insanlarla kesinlikle bir alakası yoktur. Bu insanlar siyasal faaliyetlerinden dolayı yargılanıyorlar. Suç kabul edecek bir suç yok. Hatta mahkeme hayali planda olan iddialara ceza verecek. Doğrudan doğruya bu operasyonlarla Türk siyasetçiler, bilim adamları bu tür yöntemlerle yıldırılamaz. Bu davaları açan siyasiler utanmalıdırlar. Bunlar KCK'lı ise ben bunlardan 4 kat daha KCK'lıyım" diyerek kendini ihbar etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.