1. HABERLER

  2. Kars 'KCK Davası'na Devam EDİLDİ
Kars KCK Davasına Devam EDİLDİ

Kars 'KCK Davası'na Devam EDİLDİ

Erzurum'da görülen KCK Kars davasının üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmada tahliye çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

A+A-

Erzurum'da görülen KCK Kars davasının üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmada tahliye çıkmazken, dava ileri bir tarihe ertelendi.

Kars'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 21'i tutuklu, 47 kişinin yargılandığı, KCK davasının üçüncü duruşması, Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

AA'nın haberine göre, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanıklar Murat Yıldırım, Şükran Gürbüz, Ayhan Kurtulan, Yakup Can, Alihan Dağ, Ramazan Erkmen, Yavuz Naki, Abdulkadir Dağ, Erdal İnce, Hakan Okşakli, Musa Çakmak, Oktay Mamay, Şemsettin Erez, Güngör Alp, Hüseyin Boçnak, Nurettin Çeledir, Erdal Yıldırım, Süleyman Mencütekin ile tutuksuz sanıklar Haydar Nama, Güven Topçu, Adil Muğlu, Mehmet Kesik, Aydemir Akçilad, Mesut Özer, Şevket Kaya, Ali Öztürk, Susan Can, Kadir Şur, Vezir Barış, Abbas Kaya, Ensar Barış, Hasan Sunca ve Kasım Adıgüzel ile sanıkların avukatları, yakınları ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane katıldı. Duruşmaya, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan tutuklu sanık Yüksel Şilan Efendioğlu katılmadı.

Duruşmada iddia makamı, davayla ilgili mütalaa hazırlanması için dosyanın başsavcılığa tevdi edilmesini, tutuklu sanıkların haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve delillerin etkilenme ihtimaliyle sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz, duruşmada tutuklu sanıklara söz verdi.

Tutuklu sanıklardan Yakup Can, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini öne sürerek, dosyada örgüte yardım ettiğinin belirtildiğini, kendisinin sadece cami ve Kur'an kurslarına yardım ettiğini ifade etti.

Can, savunmasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Şiddet çözüm değil ailenize dönün", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Şiddete katılmayan vatandaşlarımızı koruyacağız" şeklinde mesaj verdiğini anımsatarak, kendisinin Kars'ta esnaf olduğunu, şiddet içerikli eylem ve illegal yapıların içerisinde yer almadığını vurguladı.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların savunmalarının ardından sanıkların avukatlarına söz verdi.

Tutuklu sanık Ayhan Kurtulan'ın avukatı Mehmet Rüştü Tiryaki, dava dosyasında yer alan flash belleğin şüpheli bir delil olduğunu söyledi.

Tiryaki, "Flash bellek şüpheli bir delildir. Örgüt üyeliğinden tutuklu olmaları nedeniyle yan delillerle bu delilin desteklendiğini düşünüyoruz" dedi.

Tiryaki, duruşmada, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özgürlük ve güvenlik hakkını içeren 5. maddesini okuyarak, "Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 5. maddesinde kişilerin özgürlüğü garanti altına alınmıştır. Çok özel şartlar dışında yakalama ve tutuklama kararı verilmemesini istemektedir. Ancak bu dosyada özel şartların hiçbiri oluşmamıştır" diye konuştu.

Diğer avukatların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanıklar Ali İhsan Erkmen, Celal Kılıçaslan, Faruk Aras, Veli Mükyen ve Yaşar Yıldırım hakkında çıkarılan yakalama emrinin devamına, iddianamede yer alan flash belleğin incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderilmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma, 22 Aralık tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.