1. HABERLER

  2. Öğretmenlere Çime Oturdunuz DAYAĞI
Kars İl Müftülüğü 'KERMES' Düzenledi..

Kars İl Müftülüğü 'KERMES' Düzenledi..

Kars Müftülüğü, ildeki Kur'an kurslarına yardım amaçlı bir kermes düzenledi.

A+A-
Kars Müftülüğü, ildeki Kur'an kurslarına yardım amaçlı bir kermes düzenledi.
Müftü İlyas Gümüş, Faikbey Caddesi üzerindeki Kadın Merkezi'nde düzenlenen ve 4 gün açık kalacak kermese tüm Kars halkını davet etti. Müftü İlyas Gümüş, il merkezinde 3'ü bayanlar, 1'i de erkekler için toplam 4 yatılı Kur'an kursları olduğunu belirterek "Bunların bilindiği gibi masrafları oluyor. Bu masrafların karşılanması için yılda bir defa kadınların hazırlamış olduğu kermesi açıyoruz. Gıdadan tekstile kadar çeşitli ürünler satışı sunuluyor. Buralardan elde edilecek gelir de Kur'an kurslarının ihtiyaçlarında kullanılıyor. Kur'an kurslarının yakıt, elektrik, kırtasiye gibi giderleri bu tür gelirlerle sağlanıyor" dedi.
Müftülüğün yükünün bu gibi kermeslerle hafiflediğini belirten Gümüş; "Kur'an kurslarına devlet tarafından her hangi bir ödeneği yoktur. Tamamen Diyanet Vakfı'nın imkanları ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla ayakta tutuluyor. Bir de mayıs aylarında her yıl yaptığımız bu tip kermeslerle elde edilen gelirlerle bir yıl boyunca Kur'an kurslarının ihtiyaçları karşılanıyor. 4 gün açık kalacak kermese bütün vatandaşlarımızın katılmasını arzu ediyoruz. Kermesi ziyaret edenler hem buradan ucuz alış-veriş yapmış olacaklar hem de hayır işlemiş olacaklar" diye konuştu.
Kars Müftülüğü tarafından açılan kermeste gıdadan tekstile birçok ürün bulunuyor. Piyasa değerinin altında satılan ürünlere vatandaşlar ilgi gösteriyor. Kermes 4 gün açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.