1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kumluca Belediyesi Ve Kutso Arasında Protokol İmzalandı
Kars İçmesuyu Arıtma Tesisi İNŞAATI

Kars İçmesuyu Arıtma Tesisi İNŞAATI

Kars'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan içmesuyu arıtma tesisinin inşaatı devam ediyor.

A+A-

Kars'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan içmesuyu arıtma tesisinin inşaatı devam ediyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne yaptırılan ve ilin su ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak tesisin Ramazan ayında 24 saat sağlıklı su vereceğini söyledi.

Vatandaşın sağlığı için su arıtma tesisinin yapımı bitmeden su veremeyeceklerini dile getiren Bozkuş, şunları kaydetti:

"Arıtma tesisindeki kimyasal çalışma sonucu zararlı 31 maddeyi tespit edebilirsiniz. Biz burada en az bir kimyager, iki tane laborant çalıştıracağız. Çevre mühendisi, makine mühendisi ve inşaat mühendisi de olacak. ve bunların kontrolünde şehre 24 saat su verdiğimizde, suyun muhakkak insan sağlığına zarar vermeyen boyutlarda olması için her gün laboratuvar çalışmasının yapılması lazım."

Bozkuş, 12 milyon liraya mal olacak tesisle 2050 yılına kadar Kars'ın su sorunu olmayacağını belirterek, "Kars tarihinde bugüne kadar kuyudan, kaynaktan, dışarıdan, nereden ne tür su gelmişse onu direkt şebekeye vermişiz ve evlerimizde akıtmışız" dedi.

Toplantının ardından Bozkuş ve DSİ 24. Bölge Müdürü Çelenk, arıtma tesisinin inşaatını gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.