Kars Geceyi - 20 Derece ile GEÇİRDİ

Kars Geceyi - 20 Derece ile GEÇİRDİ

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 20, Erzurum'da 18, Ağrı'da 16, Ardahan'da 15, Erzincan'da 5 ve Iğdır'da da 4 derece olarak kaydedildi.

A+A-

Kars, eksi 20 dereceyle geceyi en soğuk geçiren kent oldu. Kent merkezlerinde gündüz hava sıcaklıklarının artmasının ardından kar ve buz birikintileri erirken, gece yaşanan soğuk hava nedeniyle eriyen kar birikintileri buz kütlesine dönüştü.
Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 20, Erzurum’da 18, Ağrı’da 16, Ardahan’da 15, Erzincan’da 5 ve Iğdır’da da 4 derece olarak kaydedildi.

Soğuk hava nedeniyle buz tutan Kars Çayı da gündüz güneş ve rüzgarın etkisiyle erimeye başladı. Uzun süre üzeri buzla kaplı Kars Çayı’ndan meydana gelen erimeler ilginç görüntüler oluşturdu.
Kars Çayı’nın donmasıyla bir süre önce elektrik santraline giden suyun önünün açılması için görevliler kesici aletlerle buz kırıyordu. Bugünlerde ise buzların erimesiyle santraldeki su sıkıntısı kendiliğinden çözüldü.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.