1. HABERLER

  2. Kars Digor Yolunda BUZLANMA
Kars Digor Yolunda BUZLANMA

Kars Digor Yolunda BUZLANMA

Kars Digor yolunda etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle bazı araçlar kayarak yoldan çıktı.

A+A-
Kars Digor yolunda etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Mahsur kalan sürücüler araçlarının kurtarılması için uzun süre beklemek zorunda kaldılar.
Kars kent merkezi ve ilçelerinde hava mevsim normallerinde seyrederken Kars-Iğdır-Digor yolunda tipi ve buzlanma etkili oldu. Digor yolu 10. kilometrede aniden başlayan buzlanma sürücülere zor anlar yaşattı. Buzlanma bölgesine kadar yolda her hangi bir sorunun olmamasına sevinen sürücüler bir anda buzlanma bölgesine girince araçlarını kaymaktan kurtaramadılar.
Bir yolcu Midibüsü ile bir TIR buzlanma bölgesinin başlangıcında sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kayarak kara saplandılar. Iğdır’a gitmekte olan Midibüsteki yolcular başka araçlara aktarılırken araç sürücüsü ve muavin araçlarında beklemeye başladılar. Midibüs sürücüsü, yaklaşık 1 saattir çekici beklediklerini söyleyerek sürekle tehlike arz den yolun tuzlanmamasına tepki göstererek, “Digor yolu kent merkezinde hava güllük gülistanlık olsa bile kar ve tipiden kapanıyor. Bu yol sürekli böyle. Onun için bu bölgede devamlı önlem alınmalı. Biz bu yolu devamlı kullandığımız için sıkıntıyı biliyoruz” dedi.
TIR sürücüsü de bir başına aracı saplandığı kardan kurtarmak için büyük çaba harcadı. TIR sürücüsü de uzun uğraşlara rağmen aracını kurtaramadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.